Sunday, December 14, 2014

Soulmate.

No. No one is perfect. But there is someone who made you feel perfect, made you feel enough. And so does him/her. Cause you made him/her feel perfect, feel enough.

I would say that is soulmate, the missing piece.

Monday, December 1, 2014

THE FINAL PROFESSIONAL EXAM - MBBCH

"Bismillahirrahmanirrahim.

Ya Allah, Kau permudahkanlah bagi Azie Nur'Auni dan rakan seperjuangannya tahun akhir, untuk final exam mereka, bermula pada hari ini. Bantulah mereka ketika menjawab soalan, dan kurniakanlah kejayaan cemerlang buat mereka dalam peperiksaan ini. 

Amin"

First paper: MCQ Exam, 1/12/2015, 200 questions, 1pm GMT+2 (7pm Malaysia)

Doakan kitorang semua okay! Maafkan salah silap, halalkan makan minum.

And to all Resilients, keep calm and lets go get our MBBCH!

Monday, June 16, 2014

Goodbye Goggle

Entah siapa yang masih lagi baca belog aku ni, haha. And I am  only write it bila ada teringat je, which is barely once a month. Pendek kata, dah tak rajin menulis macam zaman dodulu, hehe. Okay, tajuk harini is, Goodbye Goggle. 

Tinggal seminggu je kelas, lepastu habis dah 13 semester. Kesemuanya. Bermakna lepas ni tinggal final exam je lagi. Bermakna perjalanan sebagai student medic hampir berakhir. Dimana mana je aku lihat sekarang, semuanya ada kesan melankolik di situ. Bukan sebab aku bakal rindu, tetapi sebab Mesir ni banyak megajar aku tentang kesusahan, mematangkan pandangan aku, dan matangkan pendirian aku.

Di sini aku belajar erti sabar, erti kawan, erti cinta, erti tabah, erti hidup pendek kata, dan semuanya akan aku tinggalkan tidak lama lagi. Yes, of course tak sabar tinggalkan Egypt, haha but mixed feeling kate orang. Hehe. 

Now, aku tengah tak sihat. Demam, batuk, selsema. Doakan cepat sembuh tau. 

Okaylah, the meds are kicking, kepala mula pening. Till we meet again :)