Monday, June 16, 2014

Goodbye Goggle

Entah siapa yang masih lagi baca belog aku ni, haha. And I am  only write it bila ada teringat je, which is barely once a month. Pendek kata, dah tak rajin menulis macam zaman dodulu, hehe. Okay, tajuk harini is, Goodbye Goggle. 

Tinggal seminggu je kelas, lepastu habis dah 13 semester. Kesemuanya. Bermakna lepas ni tinggal final exam je lagi. Bermakna perjalanan sebagai student medic hampir berakhir. Dimana mana je aku lihat sekarang, semuanya ada kesan melankolik di situ. Bukan sebab aku bakal rindu, tetapi sebab Mesir ni banyak megajar aku tentang kesusahan, mematangkan pandangan aku, dan matangkan pendirian aku.

Di sini aku belajar erti sabar, erti kawan, erti cinta, erti tabah, erti hidup pendek kata, dan semuanya akan aku tinggalkan tidak lama lagi. Yes, of course tak sabar tinggalkan Egypt, haha but mixed feeling kate orang. Hehe. 

Now, aku tengah tak sihat. Demam, batuk, selsema. Doakan cepat sembuh tau. 

Okaylah, the meds are kicking, kepala mula pening. Till we meet again :)

Sunday, May 4, 2014

My First Love

My first love, the very first man that I would give a whole universe to is my dad. Yes, he is and he always will be. I love you :)

Your always little princess;
Alai ;)

Monday, April 14, 2014

My Last Spring

Hello dear

It will be my last spring here in Egypt. Macam tak caya jeeeee dah nak tinggalkan Egypt ni. Haha ye lah, 6 tahun setengah kot belajar. Rasa macam rumah kedua dah. Haha. It is spring right now, the flowers bloom, sunny, with chilly wind. I'm gonna miss spring season. It is my fav month (after winter hehe). 

Btw, right now I'm in Tropical Medicine, Parasitology & Community Medicine round. This will takes 2 months, then will be sitting for end round exam on 26th June, and inshaAllah will be back to Malaysia on 27th June! Aaa cant wait to meet my adik-adik! Hihihi

Belum beli tiket lagi actually, sebab nak tunggu May sikit. Harap-harap dapatlah any promo price. Kehkeh or ade sesape nak sponsor tak?? Hahaha. Berdebar pulak nak habiskan study, sebab after that akan masuk alam baru, working life. Nervous. Heh.

Ok lah, sebenarnya tulis ni pun supaya belog tak bersawang lah sangat. At least an entry per month, as I know, one day I will look back in time, and I can see what I have been doing until now. Keke. Okay everyone, so, see you next time! You take care, and pray for me :)

XOXO,
p/s: elaun buku MARA tahun ni tak masuk kot, kenapa entah. Grr
p/s/s: Baru je hujan tadi, siap guruh
p/s/s/s: Another thing I will miss about Egypt is the food! Haritu mama bagi mahshi sedap gila