Friday, August 13, 2010

It's Friday 13th =)








Life is a climb
but..
the view is GREAT!





p/s : oh my laptoppp...terpaksa guna lappy bapak :( :( :(
p/s/s : hari ni ade cita friday 13th en?

Tuesday, August 10, 2010

Day 52-57 - Salam Ramadhan :)




last week was really a hectic week to live in. day and night, 24/7 full of ergh. and i'm quite suprised actually coz i'm still alive. ahaha

well, apresiasi seni berjalan lancar hari tu. walaupun panas terik and now, i feel like kena demam da ni, but yet, yeah everything is ohsemmmm. hee :) ade pertunjukan barangan tradisional, fashion show, bergendang, bermukun ( persembahan tradisional sarawak), and banyak lagi, termasuk persembahanunplugged lagu Aku Skandal by my lil bro, EYAN! yeahuuu. hahaha. great job abang, walaupun si drummer tu tak best sangat. but that larry iman tu quite a cute one la. hahaha. And not to mention, my adik Ainaa Alwani balik umah weekend ari tu! :) ala, yang study kat sabah tu. so, we all went there togeda geda la. hehe. pssstttt we won 4 cabutan bertuah.ngahaha! :D


video

yang lain tu, let the pics tell. ok? :) Nah!



Esok dah start puasa, so amik kesempatan ni nak wish korang semua, Selamat Menyambut Ramadhan Al Mubarak! jangan ngade nak escape puase ye (kecuali kepada yang dibenarkan.ehehe). kalau tak, jangan ngade nak raya! bak sini baju raya korang. muaahahha.

p/s : nightmare.
p/s/s : esok puasa ek?
p/s/s/s : jangan cabar kepercayaanku

Wednesday, August 4, 2010

Day 30-51 - Yehaaaaa! =)





okay. where should i start. hmm..

dipendekkan cerita..(penyelesaian termudah.ehehe) dah sebulan kat Malaysia. Wow. Time really do flying so fast huh? tinggal 2 bulan je lagi kat Malaysia. Banyak benda happen in sebulan ni. Balik kampung nenek sedara sakit, kembali menjadi kakak mithali (yeah, quite a stress actually seb bek yang dijaga tu sorang je kat umah), and many more. Macam-macam. And semalam pun baru je balik dari a place yang banyak memberi memori kat saye. SMK Semera.

*dalam flight otw balik sarawak from kl-14th july*

I grew up there since umur 1 tahun till 8 tahun, kat kuarters cikgu. omaigod, seyesli memang banyak gila suka duka pahit manis masam ahaha. Panjat pokok rambutan, main kahwin-kahwin, TERbakar kereta cikgu..eheheehehehehe -.-" (perlu ke beritahu semua orang pasal tu? aha) ronda-ronda sekolah nek basikal dengan eyan then masuk longkang, erk -.-", jual ais and aiskrim kat abang2 and kakak2 masa bulan puasa, sembunyi belakang pokok sebab takut kat pakcik penjaga kebun sekolah (kenapa? sebab pakcik tu selalu bawak cangkul, and me and my lil bro ingat pakcik tu macam penggali kubur untuk budak2), main masak-masak guna lilin, oanjat pokok jambu belakang rumah sambil makan atas pokok, kutip bunga tanjung pastu masuk lam minyak rambut nak bagi wangi, gosok nama ape ntah budak tu ngan daun keladi (balik umah dia tergaru-garu..ahaha. SORRY awak-yang-saya-tak-ingat-nama), kayuh basikal ngan mak gi sekolah, makan aiskrim sambil senyum bahagia balik sekolah, teman bapak round asrama malam-malam sambil membayangkan cerita hantu yanbg akak2 selalu cerita masa main petang2, tumpang makan makanan kat dewan makan, practice ratu cantik kat dewan sekolah..fuhhhhhhh!! banyak kot memori. tak cukup nak story-story. miahahaha :D

so, thinking of getting a job, well at least for a month. anyone? hehe. yeah, insyaAllah ada je but still pertimbangkan. dah mintak adik risik-risik. so, just wait and see la. lagipun dah nak puasa, macam boring duk rumah. lagi-lagi dengan masalah elaun MARA. okay. actually, it's not about the money. just that i want to get 'fresh air' :)

and also, i finally berjaya make a layered cheese cake, attention everybody, LAYERED CHEESE CAKE! yahooooo!! unfortunately, i've deleted the picca so cant show off kat sume orang.adoi.

hmm ape lagi ek..well this 7th Aug insyaAllah ada Hari Aspirasi Seni kat sekolah bapak., and yes, i'm totally looking forward for it. will tell you guys later bout it then. But i heard the preparation sangat meriah! Tak sabar nak pergi. Hee

Oh that day, i went to MBO, to watch the sorcerer's apperentice. well, i give it 3 stars. The storyline, best, the effect great, but ada nampak macam kecacatan. Tak sure la if others pun perasan, but yeah, still, the movie was great. Nak tengok inception ngan salt actually but since bawak adik berumur 8 tahun, ta bley lee.hehe.

so, till here i guess. next time will update you guys. and i'm sorry mr illmie rozlan, for the report of 101 Days of Summer kali ni, i dont have pic to be uploaded. hahaha. sebab malas nak sambungkan USB handphone, and tadek gambar yang gojes nak tunjuk. miahaha. see you guys later soon! :)


p/s : happy 8th ;)
p/s/s : dont worry everyone, i'm still alive.hee