Monday, November 30, 2009

Eid Adha Mesir 2009 : 4 ( Nasi Kerabu & Zaquan Adha )


BANGUN PUKUL 12???!!!!

Yes, that's the fact. hari ni bangun pukul 12, terlepas Jamuan Raya PCM. *tu la kau Auni, tengok cerita Papadom lewat malam. jangan nak salahkan Todi tak kezutkan!*. Dengan muka mamai, I replied skype si Atie yang dihantar pada pukul 9am. *after 3 hours baru nak reply??!!* tsk tsk tsk ;(

[9:41:29 AM] atiebaek: auni.....
[9:41:34 AM] atiebaek: korg g kul bpe???

[
11:48:40 AM] auni : korg da g ke?
[1:16:32 PM] atiebaek: ktorg da blik pun
[1:16:33 PM] atiebaek: huuuu


I duduk goyang-goyang kaki kat hujung katil fikir...takkan nak beraya kat rumah depan laptop je? Boringggg! Tatau angin mana yang masuk badan, tetiba teringat YM Kak Izzah, my pblmate, semalam.


izzah pbl: salam
izzah pbl: auni
izzah pbl: heee~
izzah pbl:
slmt hari ry
izzah pbl: esok uma akak wat open house
izzah pbl: dtg ea
izzah pbl: kol 2pm ~ mlm
izzah pbl:
syari' hassan said
izzah pbl: no 22
izzah pbl: tq~

Sebab semangat nak raya ni membara, apelagi?. Call terus Kak Da and Rai. Then set nak gerak pukul berapa. Gi sekali la baru meriah. Macam zaman kanak-kanak dulu. Datang ramai-ramai. Sedia poket. Nak duit raye! hehehehehehe. *auni penah sekali je buat masuk je mana2 rumah, time tu dengan cousin auni Emi, and my bro, Eyan, buat muka tak malu, makan, then nanti die bagilah duit raya. Pendapatan kami? 40sen je! Pastu dah tak buat dah sebab tak menguntungkan. haha!* . Tukar kerjaya plak pastu. Jadi pemotong kek dan penyusun kuih muih. Sebab nanti boleh 'rasa-rasa' . haha~


nasi kerabu tak-berapa-nak-kaler-biru tapi-tetap-sedap! --siap de budu-- ^_^


Kak Izzah, Si Tukang Masak. ngee~

Raihana pblmate jugak..huhu

Since rumah Azza and Feeza dekat lorong yang sama, ape lagi? Mari kita rempuh masuk rumah mereka!!!!!! Haha. Muka tak malu, ketuk pintu, terus masuk tanpa diundang. bahaha! ^_^ Sangat sedap ok ikan bilis cili padi korang tu? Before balik, berhasil pujuk Azza main gitar. 2 lagu. ngagaga. and I also dapat take a pic with ZAQUAN ADHA!!!

Zaquan Adha ialah kambing itu. haha. dan itu gitar azza. yay2!

Terima kasih la kat mereka semua yang bersama-sama membuncitkan perot hari ini dan memeriahkan diari hari raya ke-4 saye! yay2!

p/s: thanks feeza bagi pinjam novel Hijab Sang Pencipta. bahaha. nak exam pun sempat pinjam.

A Note to Birthday Girl - Izzati Idris




My dear Izzati Idris,

Hey budak! You are 19 now. So how u feel? Rase makin besar dan tinggi? haha. Well, age is just a number. Of course you akan being more matured lepas ni. haa...bolehla masuk topik perbualan kami bertiga yang dah besar ni. Haha! ^_^ Before ni asek, 'Ha? Tatau". After this, "A'ah. Ye, memang pun!" ngee~ *but i know u had matured the time we berebut something at dirasat tepi jalan dengan wani sekali. kenapa? haha. reason tak boleh diberitahu di khalayak ramai. bahaha*

Susah tau nak plan your birthday celebration ni. Haha. sehingga kena buat meeting tiga penjuru a night before. masing-masing ade peranan masing-masing. Pergh, macam mesyuarat tingkap tu. Sila berbahagia sebab ada housemates macam kami. BAHAHAHA!

Wani - tukang karut marut pembuat cerita
Aina - Peng'supply' CO2 belon2 dan pembeli hadiah
Auni - Si penyembunyi hadiah dan kek

At last, selamat sudah kamu ditabalkan 19 tahun =)

A year older means a year wiser, a year cuter, and a year sexier...awww! bahaha~ But my dear Zati, from now on, you'll realise there's so much more to explore. So much more to know, and so much more to understand. Being a girl of 19, percayalah, it's not easy as singing your birthday song..hehe. From here, a step u have taken into this world is what u gonna be next.

19 is not just a number, it's a way moreeeeeeeee than that. What are they? Awak akan tahu lepas ni. Every experience is different dalam diri masing-masing. Masing-masing ada cerita masing-masing. And yes, YOU is not excluded. You are painting your own canvas. Kalau ade satu keadaan where you have to make a choice; between that and that; choose it wisely. Dont hesitate to make any, just listen to your heart.

Believe yourself. Love yourself. Never say no. Have fun. Enjoy your life. Smile always. Shine yourself as you'll shine others. Cheerish people around you. Stand for yourself. Have faith. Berusaha. Full of spirit. That's what u have to do to prepare yourself for being 19.

Hidup ni makin susah, Zati. Kalau dulu, kita tengok life ni as simple as ABC. Penuh colourful. Tapi, being 19, awak akan tahu, life is not like that. Life is cruel. Life is full of lies. Life is full of dugaan. Life is less or more like a play. Everyone's acting. It's hard to find someone who are not. Jadi, pandai-pandailah awak pilih kawan. Kawan ketawa memang senang je nak cari, kawan menangis? Percayalah, dalam kehidupan awak ni, tak confirm lagi u'll find one.

At 19, life is getting hard. Being YOURSELF is getting tougher. Try to stay you. That's where a pray to Allah is essential. Banyak lagi benda yang awak akan hadapi. Tabahkan hati in facing those stuff. You can never run from it, as it will catch you later too. So, the easiest is facing it bravely, and never stop until you win. Zati, don't you ever worried. I'm always with you, facing it through. InsyaAllah till death part us.

So, here goes typical wish.
May Allah bless you. May all your wishes come true. May happiness surround you. May you sukses selalu. ^_^

Love lots,
Auni

*glad our path crossed* ^_^

here a muahhh from me *ingat senang ke nak muah2 kat orang ni? u should bersyukur tau, zati! haha* --Una, sila jangan jeles. Pinjam Zati sekejap je..hekhek--

Bilik Si Zati yang dah kami sepahkan! =)

celebrating it, though kecil-kecilan, but I do cheerish this moment besar-besaran. ngagaga~

Krew2 TERJAH ABANG NAS.haha.bye2 Zati. ntidur nyenyak ya? Jangan nangis sebab dah makin tua ya? hehe~


Saturday, November 28, 2009

That Opened Door Once Upon a Time


BEFORE THIS,
You've opened the door
and I didn't enter
because I am afraid
and I'm not sure

BUT NOW
I'm wondering
Still the door open for me?

May I?
or am i already erased?
I DON'T KNOW


Eid Adha Mesir 2009 : 2 (GMMSC's)




Bangun-bangun dah pukul 10am. Penat kot semalam sebab attend 5/6 open houses. Nak pegi tolong masak semalam pun memang dah tak larat dah. Maaf anda-anda semua. Pagi tadi, terasa badan cam penat-penat tapi gagahkan juga pegi Sambutan Hari Raya Aidil Adha GMN kat Istad Gam'ah a.k.a Stadium Universiti kami ini. HEHE. Semangat nak jumpa kawan-kawan and masyarakat Mansoura ni kan. HAHA. Nanti orang kata, tak kenal dunia pulak. duduk dalam tempurung. BAHAHA. Lagipun, intention memang nak jumpa kawan-kawan, di samping mengecohkan lagi festival tu. HAHA

Sampai-sampai je sana, I tatau nak duduk mana. Geng-geng rumah Kelly tak diketahui mana lokasi mereka. So, duduk-duduk, ada orang nyanyi2 lagu tak-berapa-nak-raya. Nasib baik sedap la jugak. weE~ Usha performance kejap, terus ada announcement makan. Semua meluru nak masuk line. Mengenangkan semalam tak tolong pun, I tolong-tolong la serve air sirap limau yang sedap tu (errr...sah-sahla bukan I yang buat).

Ramai yang datang, one word je untuk describe kan festive tu... MERIAH! Bahagia tengok semua menikmati makanan yang ada. Gulai daging kot, ada acar, sambal, nasi minyak..pergh! meleleh yang tak datang. hehe. But kecoh-kecoh tolong, I lupa nak makan. So, at last I tak makan pun. HAHA. padan muka kau auni! =) (tapi dorang cakap daging tu sedap...huhuhu) Nasib baik after that Sabby and Ulfah ajak gi open house rumah Fathiah. Makan SOTO. Terpaksa admit, I tambah 3 kali!!!!! shhhhhh! HEHE

Let's have a sneak around GMMSC's festival of sacrifice. gagagaga~


With Dr. Nisrene, our student affairs orang atasan.

Saye bukan yang paling rendah..yay! HAHA

We, the Mansoura's medical student..Yes! 1 Mansoura, 1 Family, 1 Malaysia!! BAHAHA.

13 TKCians!!! some tak ditemui masa tu.so till now, tatau berapa banyak yang ade kat Mansoura.


Orang lain makan, kami redah bilik orang, ambik gambar. Tak senonoh punye perangai! *bush2!*


jeng..jeng...inilah geng ronggeng I hari ni! Putih - Sabby, Hijau- Ulfah, nak kenal?? err..mereka dah 'berpunya'... gagaga! tape. I boleh aturkan..lalalalala~

p/s : rasa lapar....merangkak cari makanan...

Eid Adha Mesir 2009 : 1 (Open Housesssss)



((ini post ditaip pada 12.35am))

Semalam tidur pukul 2am. Masak-masak untuk Kak Azimah a.k.a nama fofularnya Kak Azie, bersama-sama my HAWT housemates, Cik Aina, Wani dan Zati. fuhh! Macam orang buat kenduri je dapur kitorang semalam. Macam dah besar! *pasrah diri ini dah besar..isk3*

Bangun pagi tadi, Wani kejutkan. 6am! tidur 4 jam je la kan. Adeih2. Sebab nak pegi sembahyang raya kat rumah Kak Una, bersama-sama Cik Kelly, Fatin, Aida, Rai, dan Atie. After tu, sambung masak sikit, then terus ke Dirasat sebelum Zuhur. Sambut raya pertama kat rumah Kak Azie!!! yay2! Best! *dan semestinya bergambar itu melebihi yang lain bagi kami*

Dari pukul 11am sampai 7pm, kami pergi beraya kat rumah orang. Dari yang bujang, samapilah yang dah berkahwin. Pergh! Banyak gila makan. Rezeki tak boleh tolak. *bajet*. Sangat membuncitkan perut sehingga time mengantuk pun semangat nak makan laksa. bahaha!

So, let's the picture tell the rest! ^_^

di rumah Kak Una dan Kak Dhiya pagi raya after solat. *thumbs up for mushroom soup. sila bagi lagi*

salam-salam. ade makna ni... *mane duit raye? nape tangan kosong?*

Di rumah Kak Azie, di mana segala benda dilupakan bila makan. hahaha~

pembuka trip jalan-jalan. SNAP A PIC - of course! *wani pandang kamera la*

Name saye Mohd Rafiq, emak saye Kak Tuna. Saya kecik. Kakak ni besar sangat. Saya nak jual mahal bila dia nak amek gamba. tapi, nasib baik die bagi pinjam fon die kejap wat main. Rafiq bagi chance la..haha

Ahmad Migdad pakai jubah tau time tidur. sian die masih nak tidur *sebab mak die ambik dia masa tengah tidur setelah dipaksa oleh kami, haha. Kami tak jahat*

Suke sangat mata die! Macam mata RAIN. ehe. Migdad, confirm bile u besar ramai yang minat. Jangan lupe Kak Auni tau?

So here it is

Kami (dari kiri) Wani, Auni, Zati dan Aina, pelajar tahun 2 Semester 3 Mansoura Manchester Medical Programme, Universiti Mansoura Egypt, dengan ini mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan Selamat Hari Raya Aidil Adha kepada keluarga kami di Malaysia, pihak MARA, cikgu-cikgu yang pernah mengajar kami, sahabat handai yang melapah daging ataupun yang sedang berbaring-baring depan tv, pakcik gembala lembu kerbau, penyembelih2 dihormati dan seluruh warga alam semesta yang mengenali diri kami. *yang tak kenal, sila kenal dulu, baru dapat ucapan dari kami..hehe*

Thursday, November 26, 2009

Apa Saya Nak Buat Cuti 2 Minggu Ni??



Hari ni dah start dah cuti 2 minggu. 2 minggu?? Lama tu. Nak wat pe ek 2 minggu ni? hurm..





























1.Main masak-masak dengan Eca. Tak sedap, bagi die makan. Sedap, bawak masuk bilik..hehe
2. Cubit Syahir dan Eisham yang gaduh berebut main game Sally's Spa kat my laptop.
3. Kemas bilik sendiri. Then suruh Ena punggah barang-barang die kuar. Amboi, sedapnye tidur bilik orang? UPSR dah abis ya. gagaga~
4. Ajak mak tengok baju kurung kat kedai baru buka tu. Kene gaya, dapat pau mak sepasang yang RM39.90 kaler putih (ke biru.. putih je la. errr...oren cantik jugak kan?)
5. Belajar main gitar dengan abang. Lagu 'Kotak Hati' dah pass. Tapi nak try lagu Bencinta. Mane tau dapat ganti Faizal Tahir time final Muzik-Muzik December ni.
6. Ikut ayah jadi fasilitator kat UKM. (boleh ke?..tak kesah. nak jugak!)
7. Jadi kakak garang kat Alyaa sebab dia dah ade boyfriend. Grrr! Saya garang! ~_~
8. Nak belajar cara masak ketupat palas dengan nenek. Tunjuk ajarku sifu, ya nek?
9. Ajar Ezhan panjat pagar, nanti dah besar, ley tolong along die ni petik pokok rambutan kat kebun ayah. (wajib ni!)
10. Jahit baju kelawar untuk Arisya. Nanti mesti comel die meniarap macam kelawar. bahaha!
11. Plan 'fashion show' dengan adik-adik. Siap mekap-mekap ala Aishwarya Rai.
12. Buat malam 'Karaoke Night'. Along cop nak nyanyi lagu Ayat-Ayat Cinta. Jangan amek!!!
13. Pau abang belikan waffle choc+peanut butter+honey dan air gas hijau tu everytime dia abes tuisyen.
14. Beli novel For One More Day and Julie&Julia : My Year of Cooking Dangerously, baca sampai ayah ketuk pintu and kate, "Along, jangan lambat tidur. Tutup lampu tu".
15. Nak belajar cara buat trifle dengan emak angkat saya, Pn.Fariza (muke bersungguh-sungguh.serius)
16. Pau emak..e'eh tertype lagi.
17. Pau emak.....again?
18. Pau emak....dah2. cukup.
19. Tidur dengan ezhan dan arisya sambil peluk diaorang puas2!! wuuu~
20. Main sapa lambat ambik tilam pastu hampar kat depan tv, die kene denda urut kaki. hehe

banyak betul list benda nak buat ni.haish~ tapi kan...masalahnya kan..............
AUNI TAKDE KAT MALAYSIA!!!!
beraya kat sini je la. bercuti kat sini je la. Di Mesir.

Emak, bapak, abang, alyaa, ainaa, aisya, eisham, syahir, ezhan, arisya...Along rindu. tapi Along tau, Along ada tanggungjawab bukan pada diri Along je, tapi banyak lagi orang. Along tak boleh ikut hati perasaan. Walaupun Along cuma ada 1 akal 9 hati, Along mesti pandai kawal. Sabar lah wahai hati..5 tahun je lagi, perjuangan sebenar Along belum lagi bermula. Doakan Along ok? Raya Aidil Adha ni, seperti raya yang sebelumnya, Along tade kat rumah. Rasa sebak bila nak ucap 'Selamat Hari Raya" tapi Along cuba gagahkan walaupun kadang2 hampir tewas gak. Tapi Along tau, kasih sayang emak bapak dan korang semua sentiasa bersama Along. Dan sebab tu la Along gagal menangis di pagi Hari Raya. Terima Kasih. ^_^

"SELAMAT HARI RAYA EIDULADHA"

Wednesday, November 25, 2009

Pada Maha Cinta.

Bertuturlah cinta
Mengucap satu nama
Seindah goresan sabdaMu dalam kitabku
Cinta yang bertasbih
Mengutus hati ini
Ku sandarkan hidup dan matiku padaMu

Belum aku berjumpa
Belum aku menduga
Kini masih ku cuba lebih berikan cintaku untukMu
Padanya yang telah dierti moga ketemu nanti
Dalam redha Ilahi suci mekarnya berseri

Bisikkan doaku
Dalam butiran tasbih
Kupanjatkan pintaku padaMu Maha Cinta
Sudah di ubun-ubun cinta mengusik resah
Tak bisa ku paksa walau hatiku menjerit

Tiada yang tahu setiap mahuMu
Hanya mampu beredar memusing jalan berliku
Satukan jiwa hati setapak sudah diatur
Lihat sahaja apa yang menanti

Ketika cinta bertasbih
Nadiku berdenyut merdu
Kembang kempis dadaku merangkai butir cinta
Garis tangan tergambar tak bisa aku menentang
Sujud syukur padaMu atas segala cinta

Walau ada sang hujan
Ku percaya tiba suria
Dan padaMu aku tetap meletakkan segalanya
Jari masih disini setia mengulir masa
Ketentuannya padaMu, sampai bila-bila...

Tuesday, November 24, 2009

Lelaki? Perempuan? Kenduri Kahwin?



Sambil tengah masak-masak sambal belacan tadi, teringat kat belog yang Aina suruh tengok tadi. blog bf dia dan housemates dia lah. ngahaha~ Ada satu post yang bf aina a.k.a sham tunjuk housemates dia dan dia sekali, masak nasi goreng. nasi goreng sangat banyaaaakkk! simple je tengok diorang buat. Tu lelaki. Kalau perempuan, nasi goreng mula lah nak tambah sayur-sayuran, udang, sosej, bla..bla..bla.. Kalau boleh, satu kebun sayur nak masukkan. bahaha. *auni, kau perempuan ok?*

Perempuan
memang ditakdirkan terperinci dan kompleks. Cuba anda-anda tengok, kalau kat rumah, siapa yang perasan garam habis, bawang dah tade, minyak masak seconet *macam sedap je seconet*, langsir dah berhabuk, gambar dalam frame dah pudar, kucing tak bagi makan lagi, syampu dah sikit. Siapa? Ayah atau emak anda? Haa..mestilah emak anda kan. Takpun kakak. Tapi yang penting perempuan la.

Lelaki pulak lebih kepada tanggungjawab. Tade masa nak layan benda-benda remeh. Pasal duit, belanja bulanan, bil air itu ini, lelaki lebih peka. Sebab tu la lelaki dan perempuan saling memerlukan. Saling mengimbangi satu sama lain. Macam malam siang. Macam matahari bulan. *cewahhh..sudah keluar ayat jiwang*

Sangat banyak perbezaan lelaki dan perempuan. Kalau nak di listkan, memang kalah buku paling tebal di dunia pun. Tapi, tetibe terpikir something. JOM CEKIDAUT! ^_^

Situasi : Kenduri Kahwin

*gambar kahwin my cousin, abang man last october =)*

Lelaki (Status : Bujang)
1. Mandi
2. Pakai Baju, dan terus siap-siap
3. Ambik kunci motor/kereta dan rumah
4. Start enjin terus pergi
5. Sampai kenduri, gi makan
6. Lepas makan, relaks kejap, tak pun hisap rokok (amaran! merokok membahayakan kesihatan!)
7. Salam pengantin
8. Balik rumah
9. Sampai rumah (selamat bajet for makan tengahari)

Perempuan (Status : Bujang)
1. Mandi
2. Keringkan rambut
3. Bukak almari, banyak sangat baju, fikir " Ish, tade baju la nak pakai"
4. Keluarkan semua baju dalam almari, letak atas katil
5. Pilih mana yang nak dipakai
6. Short list kan baju yang mahu dipakai
7. Ambik baju kebaya
8. Letak balik
9. Ambik baju kurung
10. Letak balik
11. Garu kepala, pertimbangkan lagi yang mana nak dipakai
12. Hati dah terpaut kat baju kurung, sah-sah lah baju kurung
13. Pilih tudung. Tade colour yang masuk, cilok tudung emak/kakak/adik/nenek
14. Ambik iron, on kan.
15. Nyanyi lagu sementara tunggu iron panas
16. "Kring-kring!" Handphone bunyi.
17. Angkat handphone, "Eh, korang dah kat mane? Kejap2! Aku tak siap lagi ni"
18. Cepat-cepat iron baju dan tudung
19. Hon kedengaran. Geng-geng dah sampai. Start kalut-malut
20. Call member-member, " Wey, jap..jap. 5 minit. Korang tunggu dalam kereta"
21. Pakai baju, pakai tudung (or dandan rambut)
22. Ambil handbang, make up
23. Masuk dalam kereta
24. Mula bertekak dengan member-member "Asal lambat sangat?". "Aku bla..bla.."
25. Keluarkan cermin
26. Keluarkan make up
27. Mekap situ mekap sini
28. Sampai simpang je
29. Patah balik, iron lupe nak off.
28. Sampai rumah
29. Member tumpang pinjam toilet
30. Dah settle, masuk kereta balik
31. Sampai plaza tol
32. Jalan jam
33. Mula merungut, mekap dah cair
34. Kuatkan aircond
35. Sembang bab-bab perkahwinan
36. Dah nak sampai, check2 tudung elok tak.
37. Sampai kat rumah orang kahwin
38. Salam dengan tuan rumah
39. Pegi makan
40. Ambik ayam sikit
41. Ambik lauk sikit
42. Mula cerita kat member, "Diet"
43. Ambik lauk lagi sikit
44. Ambik buah sikit
45. Makan
46. Habis makan
47. Borak kosong dengan member
48. Mata usha perempuan lain
49. Mula bandingkan baju sapa lagi cantik walabom
50. Tunggu pengantin
51. Pengantin sampai
52. Cepat-cepat pergi tangkap gambar. Snap sana, snap sini
53. Tunggu pengantin bersanding.
54. Pengantin abis bersanding
55. Cepat-cepat naik pelamin, nak tangkap gambar
56. Mula berangan "Nanti aku nak pelamin macam Erra Fazira laa..."
57. Member marah, suruh turun, dia pulak gi amek gambar
58. Member tangkap gambar pulak
59. Masuk bilik pengantin
60. Mula cakap, "Wah! Cantiknyaaa~"
61. Duduk atas katil pengantin
62. Tangkap gambar lagi
63. Mula berangan LAGI
64. Tengok hadiah sekeliling
65. Tarik pengantin, ajak ambil gambar sekali
66. Dah tangkap gambar
67. Gesel pipi ngan pengantin perempuan
68. Tunggu pengantin bagi cenderahati
69. Dapat cenderahati
70. Mintak bunga telur
71. Dapat bunga telur
72. Bagi hadiah kat pengantin
73. Salam ngan pengantin, ajak member balik
74. Masuk dalam kereta
75. Mengumpat dalam kereta, "Lauk tadi macam tak sedap sangat kan, pengantin mekap tebal, pelamin macam serabut sikit.."
76. Gelak-gelak
77. Mula berangan balik. Nak buat perkahwinan besar-besaran!
78. Sampai rumah!

So, itulah tadi KEBIASAANNYA bagi lelaki dan perempuan. bahaha~ ok. Auni er...mostly macam tu la jugak. bahaha *gelak tutup muka*. tapi part mekap-mekap tak ek? tak pandai. seriously! even ape tu..yang garis-garis kat mata tu..hah! eyeliner! ingat lagi masa syira try pakaikan, rasa macam nak mengalir air mata.adeih2.*tak caya, tanya lah kat housemate*

p/s: good luck paper addmath esok, bang yan! SPM Straight As milik kamu! =)

Monday, November 23, 2009

Friendster vs Facebook vs Twitter ?


teringat zaman first time ade e-mail
bapak yang buatkan
sampai sekarang guna email add yang sama.
tak tukar2~
tu pun rasanya masa time Form 1 kot
bahaha~
lambat kan?
ye la. Auni bukan updated sangat kot ngan mende-mende nih
wee~
tu pun bapak suruh. kalau tak konpem2 berjanggut pun takkan ade

pastu naik form 2
FRIENDSTER menjadi kegilaan
semua orang WAJIB ada
kalau tak... memang takley gosip la
ade gak yang bertemu cinta
ade gak yang carik gaduh
..........................
*close case*

sekarang....nak tanya ni
sesiapa yang ade account MUKE-BUKU (facebook la tu)
ade bukak friendster lagi?
....................
tet!
5 saat dah habis
haha
konpem ramai yang tak
kan? kan?
auni pun
heh~
FACEBOOK lagi mengancam =)
ada farmville, apetu err.. trivian, mafia wars, cafe world
selalu tengok kat wall,
si *tut* dah tangkap lembu yang masuk kebun die
si *tut* tolong kawan dia jaga kebun
si *tut* tolong jadi waiter kat cafe
pastu tetibe ade notification
"Auni, you've been kidnapped by Mamat"
pelik.
padahal auni ade je
selamat bersuka ria atas katil guling-guling
pastu konon try la lepaskan diri
penah try SEKALI je
ok, i'm not that MASTER..
so biarkan je la
tatau camne nak lepaskan diri dari genggaman orang 'jahat' itu
cis!
tembak kau! boom boom boom!
haha

auni admit auni malas nak main sebab lame nak loading
last-last
main quiz je la
best gak
mengubat hati lara ini bila dapat EDWARD CULLEN as twilight soulmate!
*p.s . hafiza baharom, jangan jeles pleaseee! haha*

haha
ye la. muke-buku pon baru ade this year
last sem..haha!

pastu dilanda pulak dengan fenomena twitter
ok
ni konpem ramai tak active ni
auni on twitter, geng yang sama je meng-tweet2 ni
kalau tak Zan, Qilermaz
Pastu si Illmie (tu pun latest one nak mencapap letak gambar die kat Spain~)
huh! Tak jeles!
*baik. jeles eceli*

hari ini, kitaorang declare hari #WEIRD sedunia kat twitter

auni : pelik kenapa rasa macam semua orang pelik ari ni
zan : i think i'm in love..but rase je. tade pon. weird kan?
qillerm : weird rawks!

Jom la meriahkan twitter!
*baru tau ari ni yang kat twitter pun ade quiz*
Ok. Memang agak boring pada mulanya
sebab tade followers kan
nanti carik2 la kawan
best. simple. 14o je. cepat.tangkas. seperti halilintar!
*mostly bosan la jugak*
tapi kalau korang ade, konpem meriah!
kebabom tuuu!
even kami bertiga pun meriah, apa lagi bila bertiga ratus ribu???
hehehehe
malas nak bukak website?
download tweetdeck or echofon!
senang
da de kat browser terus
*i'm using echofon btw*

saya mengaku
saya bukan SIFU twitter
mane saya tau pasal twitter sangat
adeih2
tapi...nak juga cakap
marilah kita bertwitter di samping fb jugak!!
bosanla tade korang kat twitter
*sweet-sweet la pulak*

*klik untuk gambar lagi besar sebesar-besarnyaaaaa*

ni la my twitter homepage. buat sendiri tau.
cantik tak?
......................
ape cebik-cebik mulut tu??
cakap cantik
............
tak nak cakap?
tape la
manusia biasa la ade sifat cemburu
ngagagagagagagaagaga~
*auni senyap!*

yang kotak sebelah kiri tu la echofon
eceli echofon gune untuk iphone
tapi boleh je untuk lappy
bagi yang senasib denganku yang tade iphone..isk2

MARI LAH KITA TWEETING!

sekian.

p.s: auni just ada 325 tweets je. orang lain dah beribu

Sunday, November 22, 2009

Evolusi Lukisan Saya

Macam pelik
Rasa macam baru semalam belajar melukis bulatan dengan mak
Mak kate, "Zie, lukis bulat zie."
Saya lukis bulatan macam ubat nyamuk, penuh satu dinding rumah.

Macam pelik
Rasa macam baru semalam belajar melukis pemandangan dengan cikgu tabika
Cikgu kate, "Murid-murid lukis rumah macam ni, pastu belakang die ade gunung"
Saya lukis rumah kayu ada serobong asap siap ada perigi dan pokok dengan buaian kat luar.

Macam pelik
Rasa macam baru semalam belajar melukis pasu dengan cikgu P.S sekolah rendah
Cikgu kate, " Ok, sekarang lukis corak kat badan pasu tu"
Saya lukis pasu yang ade bunga siap ade lebah main dating-dating lagi.

Macam pelik
Rasa macam baru semalam belajar melukis potret dengan cikgu P.S sekolah menengah
Cikgu kate, "Pilih seseorang. dan lukis potretnya "
Saya lukis gambar Siti Nurhaliza yang hidungnya senget sebelah. padam lukis, padam lukis, last-last saya biarkan je hidung dia tade.

Pelikkan?
Tadi,
Tanpa saya sedari,
Saya dah berhasil melukis JANTUNG MANUSIA
siap ada shade-shade lagi

Pelikkan?
Bagaimana dari bulatan menjadi jantung?


Tak nampak?

Zoom innnnnnnnnnn!!!

........
........
...................
........
...
.


amboi..gelak lebih dari tauke nampak?
haha
tau lukisan ini buruk
tapi masih buat-buat bangga

^_^

p.s : tidur dengan lukisan jantung ini dalam dakapan...

Penghargaan kepada emak bapak dan cikgu-cikgu P.S auni ^_^


Saturday, November 21, 2009

Thank You, Todi

Can I have myself for a while?
Pleaseeeeee.
Thank You.
I just need to be heard.
You don't need to talk.
Hi, Tod
i.
My name is Auni.
Welcome to my world.
Yes, you.
Todi, my buncit bear.

=)


p.s : todi tido

Friday, November 20, 2009

Apa Nak Buat Masa Cuti Sekolah? (Khas Untuk Mereka yang Berumur 7 - 17 Tahun)

*gambar dipetik dari pokok utusanonline*

Hari ni, konpem semua budak-budak sekolah senyum sampai telinga. Happy tidak terkata. Cikgu-cikgu sekolah pun sama. Mana tak nya, hari ini sudah start CUTI SEKOLAH!!! yeay2!! haha. teringat time pakai baju kurung merah putih kotak kain biru gelap. TABIKA KEMAS. hehe. pastu, naik sikit dah level die. pakai baju kurung putih kain biru gelap rambut tocang dua. *skemanya aku macam anak cina kebun sesat* . Bila jadi prefect, pakai kain kaler merun. Rasa lagi besar dari orang lain sebab boleh pukul orang guna pembaris kalau bising and cubit bahu bila line assembly tak lurus. kekeke~

After that, tak main la kain biru gelap. Kain light blue terus! naik Form 3, then pakai kain hijau prefect. bahaha. *caye tak? i prefect dowh masa sekolah. tak faham.ngesh2* Tudung pun cantik je. Tak main dah ikat rambut ekor kuda.

4 huruf yang sentiasa ditunggu masa assembly adalah...jeng jeng JENG! mestilah C.U.T.I! Semua orang tak kira senior, junior, cikgu-cikgu, makcik dining hall, pakcik ba
s, guard sekolah, dan makcik cleaner , korang boleh nampak dah aura kebahagiaan terpancar dari muka. ngehehe. Including me. *durh..of course!* Kalau dengar pengumuman, "Pelajar-pelajar, minggu depan kita akan start cuti sekolah selama 2 bulan", muke I bajet relax je. after assembly, I la orang pertama yang menjerit dalam kelas, "Yahooooooo! Cutiiiiiii!!!".

Pastu otak kat kelas mula dah melayang. Cikgu a
jar kat whiteborad depan pun dah tak layan dah. biarkan sahaja. haha. Main topic kat depan mata sekarang adalah..... APA NAK BUAT MASA CUTI YE?

Kertas sudah dikoyak from buku Biology 2 bawah meja, pensil ketik sudah ditekan. List barang-barang nak bawak balik mula ditulis. bahaha. Antaranya;

1. Roti gardenia 50 sen = sekotak (feberet adik-adik saye ^_^)
2. Beli shirt baru (nak balik kenelah angkat beg penuh gaya)
3. Coklat-coklat seperti Snickers (perhatian! i love snickers! seb bek egypt ada..huhu) dan juga Skittles masam untuk makan dalam flight balik Sarawak (as I use AirAsia, no FOOD is served, kene beli di mana air tin sahaja berharga RM5!!)
4. Pen gel kaler-kaler (hadiah birthday adik-adik satu sorang)

Pastu, haa...part ni la baru best! Sampai-sampai sahaja kat rumah, first question yang ditanya adalah...

"Pak, cuti ni nak gi mana?"

hah! tak yah nak gelak. korang pun 2x5=8... eh salah 10. Pastu start la drama sebabak bapak.

"Kamu nak gi mana?"
"La..mana-mana je la"
"Duk rumah je laa. buat pe nak gi jalan-jalan"
"Pak, kan dah cuti!"
"haha. adalah.."
"beritahu je la!"
"Jom esok breakfast kat London, pastu lunch kat Paris, then dinner balik Malaysia" "BANYAKLAAHHH!"
"haha.ok2. kita akan ........................"

ni la die ayat yang dinanti-nanti seisi rumah.hehe *sengih macam kerang tepi laut*

Tapi zaman tu dah berlalu. Sekarang, masa cuti mereka adalah time diri ini punya kuliah. Masa diri ini cuti adalah masa dorang sekolah. Tapi tape, on je if jalan-jalan time weekend kan? kan? kannn?

So, adik-adik yang tengah seronok kat luar tu, ape kate usha some ways to spend your holiday penuh kualiti dijamin baek punyaaaa? JOM! *Kak Auni mau ikut boleh? please-please*

1. Stay kat hotel tepi pantai

Main tepi pantai adalah sesuatu yang sangat best terutama masa sunset. Amekla pakej 3 days 2 nights. carik hotel yang ada sediakan hiking, biking, kayak., etc. Contohnya, I used to stay kat Sematan Palm Beach Resort <--klik untuk ke link. BEST! makanan pun best. sampai je kat sana I terus jadi kanak-kanak ribena bermain sand castle. ahahak~ Malam bbq esok biking and kayak. Kalau adik-adik nak kayak sampai ke Mesir pun boleh, nanti Kak Auni amek adik kat Sungai Nil depan umah ni. Bawakkan Kak Auni kicap sebotol from Malaysia. Mekasey.

2. Road Trip

Tak perlu ke Chicago semata-mata nak buat road trip macam Oprah Winfrey. Apa yang adik perlu hanya lebuhraya yang aman damai. huhu~ Ajak lah beberapa kawan adik seperti Limah, Abu, Joe, dan Munah bersama-sama. Pastikan ada orang dewasa ya? Lesen kereta sorong adik tak boleh pakai tau? 2005, I joined my uncle road trip, travel from Kuching to Miri (with my family sekali la..). Then, kami round2 Bintulu, Sri Aman, Sibu and banyak lagi. Paling tak boleh lupa bila trip ke tempat di mana cinta emak dan bapak berputik..cewaaahhhh!!! ^_^ shewit gituu~

3. Bukak Bisnes


Adik ada kepandaian mengatur motosikal/kete? Adik ada ketereran menjahit? Adik ada kebijaksanaan baking cakes? (sangat menjelesi mereka yang pandai buat kek..my cake always turn out to be penyek) Ape lagi yang adik tunggu? Pegila keja kat bengkel. adik jual je pisang goreng, konpem laku. Cakes? Sentiasa ada yang nak tempah. Yang pandai menjahit, jahit baju. ha, raya haji nak dekat ni. Yang hensem tu, duduk je terpacak kat kedai pakcik awak tu, nanti akan ada gadis2 yang sentiasa SAJE nak beli something (berdasarkan kisah benar seorang kawan bernama *tut*) nanti mesti pakcik bagi komisen. See? RM400/sebulan konpem dah ada dalam poket. Yang masih sekolah rendah, tolong-tolong lah makcik jual kuih ke, pasti dapat habuan jugak ^_^

4. Jalan-jalan Cari Makan

Pesanan : SILA GUNA DUIT ADIK SENDIRI. Jangan nak mintak2 duit mak bapak ek? Ha, sekarang la masa nak gune duit simpanan adik. (oh auni, kamu la pembawa bad influence). huhu. Jangan bebankan mak ayah,tau? OK. Bosan dengan kedai mamak kat depan rumah? Bosan dengan nasi goreng cincai yang kamu masak everyday? Sekarang la masanya adik usha kat kedai-kedai makan tempat lain. For example, If adik tinggal kat Seksyen 8, pegi la try kat Seksyen 18 pulak. Pastu adik pulak try masak kat rumah. Kalau malas jalan-jalan, internet dan majalah WANITA yang ibu anda beli sarat dengan pelbagai masakan. Pastu, try la masak untuk family. Seyesli, mereka pasti terharu. FULAMAK! oh, pastikan anda tidak confuse yang mana satu garam, yang mana satu gula *ingatan untuk aina*

5. Try Something New

ATTENTION!! ini not including benda-benda yang jahat@buruk ye. Mari kita lihat contohnya.


- rock climbing?
- buat lanskap taman depan rumah
- sky diving
- masak telur dalam tanah (tak pernah pass!)
- masak megi gune api lilin (yang ni..pass! ^_^)
- hiking dengan abang ngah
- buat rumah barbie gune kotak peti sejuk
- buat pondok tepi rumah
- kalahkan jiran dalam galah panjang

6. Outdoor Activities
1999, I joined my dad pegi camping JAMBOREE ASEAN kat kaki gunung Santubong. (baik, sebenarnya budak-budak tak boleh ikut sebab ni untuk budak sek menengah. tapi I nangis-nangis sampai bapak bagi ikut. kuang3) pergh! mantap. dah nama dia ASEAN, so ade vietnam, thailand dan bermacam bagai lagi. huhu. Seronok! Masak-masak guna unggun, buat rakit, night walk. sangat best walaupun sekadar melihat. Meh la adik! Pack baju, rent a tent, camping dalam hutan! =) Syok tau...^_^

7. Movie Marathon dan sewaktu dengannya

Ni la benda yang paling best. ajak some friends for overnight, atau ajak je adik beradik anda, beli keropok then tengok DVD same-same! Kak Auni paling suka cerita Supernatural (sebab ada Dean ^.^) Takpun, if takde, Kak Auni bukak siri Upin Ipin..betul3! hihihi. Penah tengok Full House? Kak Auni sampai tidur kul 4 pagi sebab nak habiskan certain episode. haha. Kobar tak? Pastu, time nak tukar CD, stop jap, buat hot choc. bestnya minum Hot Choc tengah-tengah malam yang dingin lagi sejuk. My fav, tambah beberapa ketul marshemellow =)

8. Gi tolong EMAK!

Haa..sekarang la masa untuk berbuat bakti. Tak kisah la lelaki ke perempuan ke, tolong la emak walaupun sedikit seperti menjemur kain, masak nasi, jaga adik, leraikan pergaduhan adik-adik (kan macho tu?)
Tanam bawang, bersihkan longkang, mandikan kucing, kemas rumah. nak lagi? ha..anda boleh rujuk kepada mama anda untuk keterangan lanjut.

9. Sertai Kem-Kem

Motivasi ke, Summer Camp ke, Ukhwah Camp ke, join je! Adik boleh tambah kawan baru. Adik boleh dapat ilmu baru. Kan? dan yang paling penting, to boost your self-confidence. Sebab ni la yang penting di masa hadapan adik nanti. Dulu Kak Auni selalu main join je mana-mana camp (mostly ada je universiti or maktab2 buat camp free..hehe). Sampai sekarang, ada lagi kawan-kawan yang masih Kak Auni contact. Sume dah besar2. haha. Dan ilmu yang Kak Auni dapat, jadi panduan untuk hidup Kak Auni sekarang. Tak caye? Cubalah!

10. Register for Tuisyen

Masuk tuisyen untuk persiapan naik kelas nanti. contohnya, yang Form 2, amek kelas PMR. Yang darjah 4, ambik kelas Darjah 5. Adik-adik akan lebih bersedia! ....dan bapak Kak Auni ada promosi tuisyen hebat untuk cuti ini untuk anda semua di pusat tuisyen kami, PUSAT TUISYEN SISWA!! sila daftar! haha~ banyak tau kelebihan adik2 dapat. Contohnya, adik lebih prepare untuk silibus baru. Nanti kalau cikgu tanye, adik boleh la mengangkat tangan penuh rasa bangga dan berdiri dengan keyakinan yang hebat, dan menjawab soalan itu dengan penuh style. Hebat kan?

........and banyak lagi benda yang adik boleh buat! Jangan sia-siakan masa ni. Nanti adik takkan rasa dah bila adik dah masuk universiti nanti. banyak keje. Apalagi dah bekerja nanti? kan? kan?

Hey Adik!
Apa lagi duduk atas kerusi tu?
Dah-dah. tutup komputer.
Segera bertindak!
Kate generasi baru..kena lah mantap!
Fizikal, mental, rohani.
ok?
bagus
Azam baru?
belum terlambat lagi
haha
SELAMAT BERCUTI PANJANG!!!!!!!

^_^

Thursday, November 19, 2009

Nasi Ayam? Anda Boleh Lakukan!!


"IF U DON'T FOUND WHAT YOU LOVE, LOVE WHAT YOU FOUND"

best kan ayat ni? ni tutor I la yang cakap. *tepuk-tepuk! tepuk amai-amai pun tape*. Dalam banyak-banyak ayat yang bertempiaran from mulut dia, ni je yang I dapat tangkap sepanjang 1 jam 30minit penuh kerutan di dahi. bahaha. time tu sume orang tengah pilih objektif mana yang kena buat. awal-awal lagi I dah pilih 'EPIDEMIOLOGY OF RHEUMATIC FEVER". penuh kesaintifikan kan bunyi tajuk ni? well, I memang saintis burjaya. haha~ *padahal ini yang paling senang. blah la kau auni!*

but seriously, memang kena kan maksud dia? kalau tak jumpa apa yang kita suka, suka apa yang kita jumpa. ni kiranya macam konsep redha la ni kan. hebat sapa yang buat ayat ni. ngehehe~

makanya, kalau diaplikasikan dalam today's event, I boleh la relatedkan dengan apa yang I masak hari ini. I tak jumpa chicken chop, I masak je chicken rice. *gemuk gila kau makan banyak everyday*

mana taknya, asyik makannnnnn je status kat fb, twitter dan post-post sebelum ini.yang tomyam dan lontong. adeih2..

oleh kerana ada yang meminta resipi nasi-ayam-ini-untuk-kengkawan-rapat-yang-malu-nak-komen-ketidaksedapannya, NAH! amek ni. Ni untuk sajian 2 orang sahaja. If nak ajak ketua kampung ke, rakan satu bas anda ke, atau kucing-kucing anda, sila pepandai bajet ikut kefleksibelan duit dalam wallet anda kerana anda memerlukan lebih banyak bahan.

Sediakan 4 bawang merah dan 2 bawang putih, cili ikut tahap daya ketahanan anda, halia, serai, sup bunjut, kentang dah dipotong dadu tapi segi tiga boleh jugak atau tak nak potong pun tape, rempah ratus ribu billion seperti cengkih, bunga lawang (jika anda tidak tahu, pergi je TESCO, then cakap,cik, mane rempah tumis? nanti dia tunjuk la. takpun lagi senang, anda google je. bahaha)

dah ade semua?

bagus-bagus. oh ye. AYAM perlu ade. kalau tak, takkan la namanya nasi ayam kan? boleh jadi nasi ikan emas, nasi daging kucing *jangan! kucing comel* oh ye. kita hanya memerlukan 2 ketul. beras ikut la perut anda lah besar mana. dan pastikan rumah anda tak dipotong airnya kerana kerja-kerja memasak nasi-ayam-ini-untuk-kengkawan-rapat-yang-malu-nak-komen-ketidaksedapannya memerlukan air. ya, air. belum bayar bil air? bayarlah. bayarlah bil air rumah kami sekali. time kashey

baik. sekarang kita start.
*jap. penulis rasa lapar. amek chips yang tak habis dimakan semalam.pergh. masih rangup dan crispy lagi.tiada kompromi.rahsianya? kepitkan dengan penyepit baju. gagagaga~*


ok.iklan penaja sudah berakhir ya? jom start masak!

oh ya sebelum itu perlu la diingatkan kepada anda semua bahawa saya tak pandai masak. saya hanya mampu mencampak makanan ke dalam kuali. jangan cuba resepi ini kecuali anda memang tabah penuh keberanian mengambil risiko. =)


PART 1 : Masak Sup

okai. blendkan bawang2, halia dan serai itu sampai lumat. pastu bahagi dua. satu untuk sup, satu lagi nasi. then, tumiskan bahan2 yang dah dibahagi ni sekali dengan rempah tumis sampai bau yang nyaman dapat didetect kat hidung anda. sudah? baik-baik. masukkan air banyak mana korang nak tapi jangan sampai banjir dapur anda. cukuplah setakat boleh dimuatkan dalam 2 mangkuk. then, masukkan ayam dan sup bunjut.dah macam dah nak masak, masukkan lah ajinomoto dan garam secukup rasa, ya? dah masak. angkat ayam tu. tuskan. untuk apa? bukan! bukan! bukan untuk letak balik kat reban. jap lagi saya akan terangkan ye? sabar-sabar, jangan gelabah.

PART 2 : Masak Nasi
Err..ni versi masak guna electric rice cooker. untuk manual..er..pepandai la anda meng'alter' camna ye? ok. ingat tak ade bahan yang anda dah blend yang saya dah beritahu awal-awal bahagi dua tu. haa...apa lagi, tumiskan bahan-bahan itu dengan rempah tumis. macam
biasa,bila dah naik bau, sila masukkan beras yang sudah dibasuh berkali-kali. haa, ni lah rahsia dia. ambik sup yang dah masak tadi, masukkan lam segelas ke dalam beras tu sekali. then, baru tambah air. macam korang masak nasi biasa.dan, tekan suis COOK, biarkan sehingga api merah tu beralih tempat ke WARM. biar je. takyah nak mengada-ngada 'eh, cantiklah nasi ni'. oh lupe! sebelum tutup rice cooker tu, masukkan sikit serbuk kunyit, bagi kaler kuning. if nak buat cobaan terberani anda, guna kaler ungu, hijau, atau hitam pun boleh.

PART 3 : Ayam Sedap
haa..ni la die. ambik ayam yang dah tus tadi tu, gaulkan dengan kicap dan madu (
gula pun boleh, nak rasa mint sikit, guna lah gula-gula hacks..bahahaha). dah gaul rata, goreng sampai kaler dia macam ayam yang anda selalu nampak kat cafe kantin sekolah adik anda masa hari kantin sekolah)

PART 4 : Kicap Kaw2

Ok. amek bawang putih dan cili terpedas yang ada dalam stok anda. dah ambik da? takpun, ambik je cili yang mak anda tanam.lagi penuh kaf.ba.ro.kaf.alif.ta.nun. ye. keberkatan. haha. tumbuk sampai lumat. tambah kicap dan alter rasa dengan gula =) tambah sos sikit pun boleh. jangan banyak sangat!

PART 5 : Hias-hias

potong timun dan tomato (tambah salad pun boleh). hias ikut sesuka hati anda asalkan anda bahagia ^_^

PART 6 : Apa lagi? Baca bismillah dan....MAKAN!



ni la hasil yang I masak. ye, memang tak sedap. biasa je. korang konpem lagi sedap 10000000000000000000 X dari yang ni. tapi I makan je sebab I pektiskan apa yang tutor I cakap, if u dont found what u love, love what u found. tabik beb! ^_^

--sila abaikan penggunaan kata ganti diri yang irregularly irregular.haha--
--ye, saye tau. ini ayat plagiarism form today's case.huahua--

p/s: TAHNIAH kepada adik saye yang terchayang, Ainaa Alwani yang dapat 4A 1B dalam UPSR nya. Takpe. Jangan sedih. insyaAllah rezeki adik kat tempat lain..^_^ Along sentiasa support adik anywhere anytime. yeay2! =)

Wednesday, November 18, 2009

Saya Tak Gila Bola, Cuma Ter'Gila' Sama =)


GILA BOLA?

Gilakah auni?
tiba-tiba bercakap pasal bola.
buang tebiat kah?
haha
ye.betul.
auni bukan peminat fanatik bola sepak ni
bebola ikan ye la..sedap =)
kat Malaysia, auni mana ada ambik kisah sangat pasal bola
tapi dulu time kichik-kichik umur 9,10 tahun
selalu jugak lah pegi stadium kuching
tengok team Sarawak main
gi tengok dengan cousin and pakcik auni sekali la
heee~
tak paham apa-apa, tapi tau lah
kalau bola masuk tu kire satu point lah
takda lah dungu sangat..ngee~

team soccer Malaysia yang auni tau 2 orang je
aidil zafuan dan zaquan adha
*sebab mereka hensem. haha!*
yang lain, tak
kalau yang international pulak
tau Christiano Ronaldo, Kaka, Gigg (betol ke eja nama dia macam ni?)
Ronaldinho, and er...tu je la kot
tu pun sebab adik auni, eyan yang asyik gaduh ngan auni kalau nak tengok tv malam sabtu

"along! MU lawan la malam ni! bagi la remote tu!"
"ala..kejap la.tunggu la jap.movie ni best la!"
"esok ley tengok lagi! astro kan main ulang je cerita die"
"sabarlah,,tu pun nak ngamuk. kejap..kejap. die dah nak tau da sape yang bunuh"
"along!!! kejap je la!"

................
*sedar-sedar remote dah tade kat tangan. telah dirampas..makanya, apalagi?*
"PAAAKKKKKK!!! tengok abang"
................

---tiada respons. eyan menang dan gembira menonton MU nya--

auni pun tengok camtu-camtu je la
eyan melompat-lompat suka bila CR golkan bola
auni pun hooray2 jugak
tapi, sekadar eksperesi 3.642 saat je.
haha
sekarang CR dah bukan kat MU
tatau la if eyan masih support MU
ngee~

OK
dah
=)

Sapa yang duduk kat mesir ni tau la betapa hangatnya keadaan mesir sekarang
dengan macam-macam jenis poster bola di tepi jalan
bendera mesir berkibar kat mana-mana je.
even di tengah jalan ada orang dok kibar2!!
pastu dengan gendang-gendang yang diorang dok palu2 sepanjang jalan
memang kecoh
apa lagi auni yang duduk kat gala' ni
sangat bingit dengan hon2 dan sorak morak mereka

ye la
even sesiapa yang pernah duduk egypt bertahun-tahun pun
tak sure lagi jumpa suasana macam ni
sebab bukan senang tau team diorang nak sampai tahap ni
tutor auni
Dr.Khaled
sampai tade suare hari ahad tu
sebab dok jerit sokong team abou terika =)

yang tak penah tahu pasal bola pun boleh tau perkembangan bola team Egypt ni
*macam auni la*
last saturday, diorang menang 2-0, kalahkan algeria
jadi malam ni
diorang akan ade match lagi
sebab nak pilih siapa akan masuk
WORLD CUP!
*_*

mari kita usha keadaan mansoura petang sebelum perlawanannnn!!
ye, match tu malam ni!
*kawan-kawan, sediakan kapas untuk tutup telinga malam ni*


kat malaysia pun tak semangat macam ni..ye la WORLD CUP kot..
by the way, ni la bendera mesir. if korang ragu2, sila la google.ngehehe~


macam-macam diorang jual. mufler pun ada!

tangan dilukis dengan cat. tanda sokongan! ^_^

adik-adik ni punye semangat sampai ke mukaaa! go adik! macho la you berdua ni..aww! haha

bendera terpanjang di mansoura! hebat kan? sepanjang jalan tuuu~

ok yang ni biasala kan. kereta diorang letak bendera..
tapi yang bawah ni???


DORANG CAT KERETA!!!! pergh~kobar la u ni!


jual bendera macam jual kain kat Jalan Tunku Abdul Rahman ^_^

and yang paling tak boleh blah adalah....

teng ten TENG!!!
....
....
....
....
....
....
....
....
...........................
.................
........
....
..
.


AUNI PUN JOIN SEKALI KALERKAN TANGAN!!!!!

mekasih tau, ammu? haha~
go EGYPT go!!!
*sebab kalau egypt menang, konpem sume doktor and prof good mood.haha*

here's a vid
ala..kejap je pon sebab tibe-tiba bateri phone auni mati!
nasib baik dah ade gambar
haha!
*tu la..kemaruk sangat ambik gambar sana-sini*




GILA BOLA?
hehe
sesiapa pun boleh jadi gila bola
walaupun tak tengok pun match tu
hanya dengan berada di mesir ini
korang pun konpem akan excited sekali!!
haha~