Friday, November 13, 2009

Paris Flashback: Aina Alia Rahim & Mohammad Ilmi Rozlan


ketika auni sedang meng'transfer' movie-movie yang Amal bagi
(ok bukan bagi. exchange sebenarnye)
auni terjumpa gambar2 dalam hard disc aina
gambar2 masa kat Paris
auni memang ade gambar2 tu tapi auni dah transfer lam disc
and tertinggal kat umah..isk3
terus flashback time kat Paris
sangat best 6 days 5 nights
that i would NEVER EVER forget
for my whole life
=)

kami naik eiffel tower tau? cantik sangat paris dari atas!

eiffel tower, tu me manque sangat2!!

eiffel tower at night. ni mase kami naik cruise

di tengah2 jalan. depan Arc de Triomphe =)

selepas shopping di Zara, Naf Naf dan bermacam-macam lagi! SALE tu!!! ^_^

My Dearest Aina dan Illmie
mesti korang pun same kan?
haha
senyum je sepanjang kita kat Paris
Gumbira? haha tidak terkata.
we went there last February, mase winter holiday
first year
jalan-jalan kat Sacre Coeur
Moulin Rouge
EIFFEL TOWER
(romantik kan? ngee~)
Arc de Triomphe
La Fayette
and banyak lagi..seyes tak ingat dah!
sebab terlalu banyak
kite main redah je naik Metro
ingat tak kite gi La Defense?
dah la dengan berbekalkan sekeping map Metro
kite ROUND PARIS!
akak2 senior tu ajar kite sehari je kan?
terus merayap pusing Perancis.haha
dan juga ke
DISNEYLAND!!!!!!!
sumpah sangat bahagia riang tak terkata!
bayangkan, kita BERTIGA yang tak tau apa2 kat Paris
berjalan dengan sendirinya
tapi dapat visit sume attraction paris dalam mase seminggu?
hebat kan kita?

korang ingat tak kite tour satu paris naik basikal?
round2 satu Museu de Louvre
yang sangat besar itu!
amek gambar dalam hujan
dengan
Christian jadi tour guide?
SUKE! (hensem lak tu..haha!)
huhu
banyaaaakkkkkkk lagi kisah kita
tapi biarlah jadi kenangan kita bertiga bersama, ok?
penat lelah kita terbalas jugak
=)

ramai yang tanya
camna korang boleh pegi sana? camna korang bajet???
yang boleh auni tolong sikit, auni tolong
insyaAllah

tapi ada satu yang memang agak terasa adalah
dorang cam berlagak je pegi sana masa first year..
*ini cakap belakang.mereka bukan cakap directla..*

--tapi jangan risau, kami dah lupakan. kisah lama kan? hahaha. chill sude~--

benar.

banyak sangat mulut-mulut yang berkata
negatif
tapi kami tidak berhenti
kami tidak mengalah
walaupun hampir tersungkur gak dengan masalah visa
walaupun apa yang orang cakap-cakap belakang, kami masih bertahan
*ayat aina*
sebab kami bertiga percaya
the POWER of BELIEVING
syukran YA ALLAH
sebab segalanya berjalan lancar dalam trip kami itu

jawapan untuk mereka yang bertanya,
dan yang merancang untuk pergi,

kami juga seperti anda. kami bukan berada.
SAMA dengan korang semua.

tapi pandai-pandailah merancang
BUAT BAJET itu penting
*jangan di luar kemampuan anda sehingga terpaksa mengikat perut*
PLAN itu penting
BERUSAHA itu penting
*jangan mengharap orang lain*
TAWAKAL itu penting
SEMANGAT itu penting
dan yang penting
BEKERJA BERSAMA-SAMA.
teamwork
bukan dok rehat tengok orang lain bekerja
lepas tu tumpang apa orang lain dapat
JANGAN

auni bukan sekadar bercakap kosong
auni belajar dari pengalaman
tengok orang lain
sebab auni tahu ada seorang yang auni kenal
benda ni happen kat dia
macam ni la.
kesian mereka yang penat-penat
buat research, jumpe orang sana sini
yang lain pulak relax
jangan kawan-kawan
as i said in previous post
kite hidup ni ada orang lain di sekeliling kita
bukan kita seorang
ok?
ingat
TEAMWORK
yang saling menyokong antara satu sama lain

korang tanye la kat sesiape je yang pernah gi trip
mane ade yang senang lenang terus pergi
banyak yang kene settle
kan?
tapi insyaAllah penat lelah akan terbalas
*ingat janji Allah untuk yang berusaha! =)*

Jadi, sekarang isu hot kat mane2
dalam FB, YM, Kuliah, di rumah, dan di mana-mana sahaja
semua merancang nak ke mana
untuk cuti winter ini
SEMOGA BERGEMBIRA, ya!!!

oh jangan lupa ya!
exam SEMESTER 3 perlu kita tempuh dahulu
hahaha

p/s : terima kasih kepada Suffian Sani yang berjaye menjumpai password for cite Saw 6 yang i donlod semalam. tiada kebengangan suda! tapi geram sebab gamba tak clear. sebab tu bukan dvdrip. ngahaha. but apa2pun, at least tak la sia-sia je penat lelah I semalam. haha! =)
mucha gracias, ya suffian ^_^

8 comments:

ainasham said...

waaaa mmg bes! n sedeynye ble tringat balik sob2. kalu bwk 1juta euro bley shopin puas2 kat zara sana y mmg nak mati punye sale, baju 4,5,6,7 euro je sape xnk??!! haha christian, i lap u mis u so much, n i need u now to bring me travel again pusing2 like u did to me b4. muahx!haha

ainasham said...

christian bace sure pening. haha

aunishbini said...

AINA! yes.mmg bes. sgt sedey bile ingat balik.sbb tlalu manis =) haha. btol3.tp xde 1 juta euro. seb bek dpt gak rembat zara beberapa pasang kan? eh,christian bwk sy jln2 gak ar! wee~ konpem kene migraine christian bace.haha! ingat x kite dalam snow??? haha~

illmie rozlan said...

awww...rindunyer tgk blik...tp still x paham apsal korang beli barang dpt beg lawa, aku dpt beg plastik hitam je..haha...
*sigh* kenangan.... haircut paris aku pun da ilang..haha

ainasham said...

haha ingat ler,jakun gile budak mesir tgk snow. at first je jakun, dah hari len2 xnk pon da snow tu :p haha
illmi, mmg pelupe kat paris tu,paling aku xley lupe,dye xingat letak mane tiket..kunci pun lupe.haha!

ezza fauziana said...

and.....kmk pon dpt cgek key-chain eiffel ya!!
=)

aunishbini said...

illmie,
hahaha! die paris is tempat shopping for girls, that's y kami dpt beg chanteq2! haha. aah. dah tade haircut paris da. tape2. skang elok what? haha~

aina, haha, aah!
kite yg gelabah lam eurotrain tu. adeih~ kunci bilik pun. haha. yep. kejap je suke snow. pastu menggeletar spanjang jalan. haha~

aunishbini said...

kak o,
haha. simpan key-chain ya jgn x simpan. mahal wooo. ngehehe~ ^_^