Monday, November 30, 2009

Eid Adha Mesir 2009 : 4 ( Nasi Kerabu & Zaquan Adha )


BANGUN PUKUL 12???!!!!

Yes, that's the fact. hari ni bangun pukul 12, terlepas Jamuan Raya PCM. *tu la kau Auni, tengok cerita Papadom lewat malam. jangan nak salahkan Todi tak kezutkan!*. Dengan muka mamai, I replied skype si Atie yang dihantar pada pukul 9am. *after 3 hours baru nak reply??!!* tsk tsk tsk ;(

[9:41:29 AM] atiebaek: auni.....
[9:41:34 AM] atiebaek: korg g kul bpe???

[
11:48:40 AM] auni : korg da g ke?
[1:16:32 PM] atiebaek: ktorg da blik pun
[1:16:33 PM] atiebaek: huuuu


I duduk goyang-goyang kaki kat hujung katil fikir...takkan nak beraya kat rumah depan laptop je? Boringggg! Tatau angin mana yang masuk badan, tetiba teringat YM Kak Izzah, my pblmate, semalam.


izzah pbl: salam
izzah pbl: auni
izzah pbl: heee~
izzah pbl:
slmt hari ry
izzah pbl: esok uma akak wat open house
izzah pbl: dtg ea
izzah pbl: kol 2pm ~ mlm
izzah pbl:
syari' hassan said
izzah pbl: no 22
izzah pbl: tq~

Sebab semangat nak raya ni membara, apelagi?. Call terus Kak Da and Rai. Then set nak gerak pukul berapa. Gi sekali la baru meriah. Macam zaman kanak-kanak dulu. Datang ramai-ramai. Sedia poket. Nak duit raye! hehehehehehe. *auni penah sekali je buat masuk je mana2 rumah, time tu dengan cousin auni Emi, and my bro, Eyan, buat muka tak malu, makan, then nanti die bagilah duit raya. Pendapatan kami? 40sen je! Pastu dah tak buat dah sebab tak menguntungkan. haha!* . Tukar kerjaya plak pastu. Jadi pemotong kek dan penyusun kuih muih. Sebab nanti boleh 'rasa-rasa' . haha~


nasi kerabu tak-berapa-nak-kaler-biru tapi-tetap-sedap! --siap de budu-- ^_^


Kak Izzah, Si Tukang Masak. ngee~

Raihana pblmate jugak..huhu

Since rumah Azza and Feeza dekat lorong yang sama, ape lagi? Mari kita rempuh masuk rumah mereka!!!!!! Haha. Muka tak malu, ketuk pintu, terus masuk tanpa diundang. bahaha! ^_^ Sangat sedap ok ikan bilis cili padi korang tu? Before balik, berhasil pujuk Azza main gitar. 2 lagu. ngagaga. and I also dapat take a pic with ZAQUAN ADHA!!!

Zaquan Adha ialah kambing itu. haha. dan itu gitar azza. yay2!

Terima kasih la kat mereka semua yang bersama-sama membuncitkan perot hari ini dan memeriahkan diari hari raya ke-4 saye! yay2!

p/s: thanks feeza bagi pinjam novel Hijab Sang Pencipta. bahaha. nak exam pun sempat pinjam.

2 comments:

Azza J said...

haha..
seb bek la cair ngn pujukan auni..
xpe2..
pasni auni plak kene..
tggu~

aunishbini said...

uiks~
kene ape? lalalalala~
eh, lupe lak nk tapau sambal ikan bilis tuh smlm. haha!
kem slm kat zaquan adha dan si monyet itu! =)