Wednesday, November 18, 2009

Saya Tak Gila Bola, Cuma Ter'Gila' Sama =)


GILA BOLA?

Gilakah auni?
tiba-tiba bercakap pasal bola.
buang tebiat kah?
haha
ye.betul.
auni bukan peminat fanatik bola sepak ni
bebola ikan ye la..sedap =)
kat Malaysia, auni mana ada ambik kisah sangat pasal bola
tapi dulu time kichik-kichik umur 9,10 tahun
selalu jugak lah pegi stadium kuching
tengok team Sarawak main
gi tengok dengan cousin and pakcik auni sekali la
heee~
tak paham apa-apa, tapi tau lah
kalau bola masuk tu kire satu point lah
takda lah dungu sangat..ngee~

team soccer Malaysia yang auni tau 2 orang je
aidil zafuan dan zaquan adha
*sebab mereka hensem. haha!*
yang lain, tak
kalau yang international pulak
tau Christiano Ronaldo, Kaka, Gigg (betol ke eja nama dia macam ni?)
Ronaldinho, and er...tu je la kot
tu pun sebab adik auni, eyan yang asyik gaduh ngan auni kalau nak tengok tv malam sabtu

"along! MU lawan la malam ni! bagi la remote tu!"
"ala..kejap la.tunggu la jap.movie ni best la!"
"esok ley tengok lagi! astro kan main ulang je cerita die"
"sabarlah,,tu pun nak ngamuk. kejap..kejap. die dah nak tau da sape yang bunuh"
"along!!! kejap je la!"

................
*sedar-sedar remote dah tade kat tangan. telah dirampas..makanya, apalagi?*
"PAAAKKKKKK!!! tengok abang"
................

---tiada respons. eyan menang dan gembira menonton MU nya--

auni pun tengok camtu-camtu je la
eyan melompat-lompat suka bila CR golkan bola
auni pun hooray2 jugak
tapi, sekadar eksperesi 3.642 saat je.
haha
sekarang CR dah bukan kat MU
tatau la if eyan masih support MU
ngee~

OK
dah
=)

Sapa yang duduk kat mesir ni tau la betapa hangatnya keadaan mesir sekarang
dengan macam-macam jenis poster bola di tepi jalan
bendera mesir berkibar kat mana-mana je.
even di tengah jalan ada orang dok kibar2!!
pastu dengan gendang-gendang yang diorang dok palu2 sepanjang jalan
memang kecoh
apa lagi auni yang duduk kat gala' ni
sangat bingit dengan hon2 dan sorak morak mereka

ye la
even sesiapa yang pernah duduk egypt bertahun-tahun pun
tak sure lagi jumpa suasana macam ni
sebab bukan senang tau team diorang nak sampai tahap ni
tutor auni
Dr.Khaled
sampai tade suare hari ahad tu
sebab dok jerit sokong team abou terika =)

yang tak penah tahu pasal bola pun boleh tau perkembangan bola team Egypt ni
*macam auni la*
last saturday, diorang menang 2-0, kalahkan algeria
jadi malam ni
diorang akan ade match lagi
sebab nak pilih siapa akan masuk
WORLD CUP!
*_*

mari kita usha keadaan mansoura petang sebelum perlawanannnn!!
ye, match tu malam ni!
*kawan-kawan, sediakan kapas untuk tutup telinga malam ni*


kat malaysia pun tak semangat macam ni..ye la WORLD CUP kot..
by the way, ni la bendera mesir. if korang ragu2, sila la google.ngehehe~


macam-macam diorang jual. mufler pun ada!

tangan dilukis dengan cat. tanda sokongan! ^_^

adik-adik ni punye semangat sampai ke mukaaa! go adik! macho la you berdua ni..aww! haha

bendera terpanjang di mansoura! hebat kan? sepanjang jalan tuuu~

ok yang ni biasala kan. kereta diorang letak bendera..
tapi yang bawah ni???


DORANG CAT KERETA!!!! pergh~kobar la u ni!


jual bendera macam jual kain kat Jalan Tunku Abdul Rahman ^_^

and yang paling tak boleh blah adalah....

teng ten TENG!!!
....
....
....
....
....
....
....
....
...........................
.................
........
....
..
.


AUNI PUN JOIN SEKALI KALERKAN TANGAN!!!!!

mekasih tau, ammu? haha~
go EGYPT go!!!
*sebab kalau egypt menang, konpem sume doktor and prof good mood.haha*

here's a vid
ala..kejap je pon sebab tibe-tiba bateri phone auni mati!
nasib baik dah ade gambar
haha!
*tu la..kemaruk sangat ambik gambar sana-sini*

video


GILA BOLA?
hehe
sesiapa pun boleh jadi gila bola
walaupun tak tengok pun match tu
hanya dengan berada di mesir ini
korang pun konpem akan excited sekali!!
haha~

3 comments:

F.A.O.S.M said...

~wah! siap cat tangan tuh! ~ :P

Zan Zahidah said...

kalah suda egypt kan?
haha.
x bising dh la pasni.

aunishbini said...

fatin qla,
haha. kate semangat berkobar-kobar. kene la tunjuk. padahal duk lam bilik je.bukan tgok pun. hahaha
*egypt kalah = doctor2 bad mood*

zan,
aah. kalah 1-0.ey, tau tak, my tutor
ckp algeria siap injured kan team egypt ngan pisau batu lagi. haha. dorg nk bls blik kot ari tu egypt baling batu kat dorg. haha~ adeih2.