Monday, November 23, 2009

Friendster vs Facebook vs Twitter ?


teringat zaman first time ade e-mail
bapak yang buatkan
sampai sekarang guna email add yang sama.
tak tukar2~
tu pun rasanya masa time Form 1 kot
bahaha~
lambat kan?
ye la. Auni bukan updated sangat kot ngan mende-mende nih
wee~
tu pun bapak suruh. kalau tak konpem2 berjanggut pun takkan ade

pastu naik form 2
FRIENDSTER menjadi kegilaan
semua orang WAJIB ada
kalau tak... memang takley gosip la
ade gak yang bertemu cinta
ade gak yang carik gaduh
..........................
*close case*

sekarang....nak tanya ni
sesiapa yang ade account MUKE-BUKU (facebook la tu)
ade bukak friendster lagi?
....................
tet!
5 saat dah habis
haha
konpem ramai yang tak
kan? kan?
auni pun
heh~
FACEBOOK lagi mengancam =)
ada farmville, apetu err.. trivian, mafia wars, cafe world
selalu tengok kat wall,
si *tut* dah tangkap lembu yang masuk kebun die
si *tut* tolong kawan dia jaga kebun
si *tut* tolong jadi waiter kat cafe
pastu tetibe ade notification
"Auni, you've been kidnapped by Mamat"
pelik.
padahal auni ade je
selamat bersuka ria atas katil guling-guling
pastu konon try la lepaskan diri
penah try SEKALI je
ok, i'm not that MASTER..
so biarkan je la
tatau camne nak lepaskan diri dari genggaman orang 'jahat' itu
cis!
tembak kau! boom boom boom!
haha

auni admit auni malas nak main sebab lame nak loading
last-last
main quiz je la
best gak
mengubat hati lara ini bila dapat EDWARD CULLEN as twilight soulmate!
*p.s . hafiza baharom, jangan jeles pleaseee! haha*

haha
ye la. muke-buku pon baru ade this year
last sem..haha!

pastu dilanda pulak dengan fenomena twitter
ok
ni konpem ramai tak active ni
auni on twitter, geng yang sama je meng-tweet2 ni
kalau tak Zan, Qilermaz
Pastu si Illmie (tu pun latest one nak mencapap letak gambar die kat Spain~)
huh! Tak jeles!
*baik. jeles eceli*

hari ini, kitaorang declare hari #WEIRD sedunia kat twitter

auni : pelik kenapa rasa macam semua orang pelik ari ni
zan : i think i'm in love..but rase je. tade pon. weird kan?
qillerm : weird rawks!

Jom la meriahkan twitter!
*baru tau ari ni yang kat twitter pun ade quiz*
Ok. Memang agak boring pada mulanya
sebab tade followers kan
nanti carik2 la kawan
best. simple. 14o je. cepat.tangkas. seperti halilintar!
*mostly bosan la jugak*
tapi kalau korang ade, konpem meriah!
kebabom tuuu!
even kami bertiga pun meriah, apa lagi bila bertiga ratus ribu???
hehehehe
malas nak bukak website?
download tweetdeck or echofon!
senang
da de kat browser terus
*i'm using echofon btw*

saya mengaku
saya bukan SIFU twitter
mane saya tau pasal twitter sangat
adeih2
tapi...nak juga cakap
marilah kita bertwitter di samping fb jugak!!
bosanla tade korang kat twitter
*sweet-sweet la pulak*

*klik untuk gambar lagi besar sebesar-besarnyaaaaa*

ni la my twitter homepage. buat sendiri tau.
cantik tak?
......................
ape cebik-cebik mulut tu??
cakap cantik
............
tak nak cakap?
tape la
manusia biasa la ade sifat cemburu
ngagagagagagagaagaga~
*auni senyap!*

yang kotak sebelah kiri tu la echofon
eceli echofon gune untuk iphone
tapi boleh je untuk lappy
bagi yang senasib denganku yang tade iphone..isk2

MARI LAH KITA TWEETING!

sekian.

p.s: auni just ada 325 tweets je. orang lain dah beribu

5 comments:

illmie rozlan said...

"angkat tangan" aku! aku! aku!...aku maseh bukak friendster..haha.. tp skali sebulan r...:)

bnyk gak la tuh 325 tweet...aku x sampai 60 pun..haha

aina alia bt rahim said...

fuyooo twitter luv2 tuu..
haha aku nye ko carikla.
kompem tkejut haha xnk2 org tau aku de twitter!!! :D

aunishbini said...

illmie,
haha. sebulan sekali kire mantap ar. ni kes yang kalau teringat baru bukak.bahaha~ 60? banyak la tu daripada tade. ni penuh ngan gambo sepainnnnnn je tweet. ;p

ainam
uiks,twitter tade luv2. tu browser persona firefox. haha. ni la die satu contoh ade twitter tp sekadar ade. gagaga~

aina alia bt rahim said...

haha aku ttp a loyal facebooking okay, yup. i wont be there in a 'space' where my hubby doesnt. :P

aunishbini said...

haha. tau aje kamu ni..
even outer'space', interstitial 'space', 'space'ship, di mana ada sham di situ ada kamuuuu. bahaha~