Saturday, November 23, 2013

Like I Promise! (London Trip - Day 6&7)

Hye there :)

Haha. Yes, like I promise, here is an entry. Kihkih. Goshh I miss youuuu! Okay okay. Let's get started :)

Now dah masuk 6th year, final year. Haven't I told you err or not? Erm I am not quite sure. Hehe. But yeah, it's my final year. So lots of things coming and piling but kite watlek watpis jeee. Hahaha. Now I am in my Emergency round. And there will be end round exam this Dec and proceed to the next round which is Oncology. 

Ok enough bout my student life.

Sebenarnya, I am kinda tak sedap hati bila stop kan je post something kat belog ni. Sebab I had actually made a promise earlier dulu dulu dulu, to continue to tell you about my trip to London! So, sebelum masuk tahun  baru, apa kata kita selesaikan? 

So daripada kita bercerita, apa kata kita kasi gambar yang bercerita? 

This is Day 6 & 7 in London
-last post for London's travelog-


Day 6

1. Portobello Market
(pssst vintage lovers, here is your heaven!)

Sepanjang jalan tu, memang penuh dengan barang camni. Geram k nak beli takdak duit banyak *masih geram sampai sekarang, mohon bayangkan *




 bukan kaki manusia.





  With Charlie Chaplin! Sebab betapa setiap coin itu berharga, lepas ambik gambar, terus kitorang lari cepat cepat blah sebab taknak bagi duit kat dia kahkahakah *kanak-kanak dirumah jangan tiru aksi ini*

Baru start jalan, dah penuh 2 plastik besau. Sekian. 




First time pegang real tulips. Pegang je, lepas tu letak balik (T.T)





and akhiri perjalanan kami dengan ice cream Gelatino! Yummayh! Kemain kau sejuk sejuk makan aiskrim. Apedehal.


2. Oxford Street
(Sale is everywhere! I even got my GAP jeans for only GBP 5! - RM 25)





H&M store with sale everywhere. Hampir pengsan kat sini tengok harga murah *hiperbola*

Hai. *boleh gelak guling guling sekarang*


Day 7

1. Madame Tussaud's

Housemate tak housemate, Taylor is mine! *gigih muka tu*

Namaste hey! 

Uuuuuuuu tutup mata! 





Detik-detik kemenangan Olimpik saya tahun lepas :') 




Tempat gua lepak selalu. Kamceng. 

Let's partayyyyyyyyyyy 

Pasal masuk rumah hantu ni, ada ceritanya. Masa kitorang jalan dalam lorong gelap tu, kena sergah sampai saya jatuh terhempap atas lantai. Kahkahkah! Nasib baik belakang sekali. Takde orang perasan, Terus jalan watlek watpis. La la la la








2. London's Eye


 Ini gambar paling London!

Ce teka ce teka acaneee tu? 

Kitorang bertuah sangat, sebab alhamdulillah memang dah set time nak naik London's Eye ni masa sunset, terus dapat! Yay! 








Maka dengan itu, berakhirlah cuti cuti kami di England! Aaaaaaa I miss those moments; great places, great memories, great companies! :) Oh oh, of course lah great shopping hihihi. Berikut adalah some of our receipts from our shopping. Jangan lupa mintak VAT stamp so boleh claim tax kat airport nanti. YES THIS IS THE GREAT THING ABOUT SHOPPING KAT UK! (Patutlah semua orang suka sangat shopping kat sini kahkahkah). Tapi time kitorang shopping, kitorang ingat dunia. Duit tak berkepuk, so kitorang sedar diri..... Hai future husband, nanti bawak saya gi shopping kat UK k, unlimited credit card. TQ. *lentik-lentik mata*


Thank you semua yang membantu kami kat sana, especially yang bagi kami ni menumpang semalam dua (sebab nak save living cost punya pasal) dan sanggup memenuhkan perut kami ni dengan makanan (bab ni serius tak tipu. PENUH). Impian nak diet kekunun dengan travel ni hancur musnah, bye bye je laaaaa. Hahaha balik nya lagi kembang ha pipi dari pergi. kahkah. Thank you semua!

Ada rezeki, kita pergi lagi!

Nah gambor sekitar kembalinya kami ke Egypt.
AMARAN: 18SG ( mengandungi unsur ganas dan memalukan)

Kena tangkap basah ke apa? Kan dah cakap ada unsur memalukan :3



buat buat nyenyak tidur kbai 

 Eh eh KPOP lah sangat


 OK NO KOMEN! BYE!

*For more pictures of Day 6 & 7, you can browse my Facebook album here -> Being A British in 9 Days and 8 Nights Part 4

*Kalau nak baca pasal trip ni from Day 1-5 boleh tekan link Travelog kat sidebar sebelah kanan ni. Ada travelog kat tempat-tempat lain jugak :)

p/s: Dah sejuk dah Egypt. Tapi belum sampai tahap pakai sweater tebal-tebal gi kelas. C'mon Egypt, you better than this! Hikhik
p/s/s: Bilik wangi sangat sebab dah beli minyak untuk Fawahah!
p/s/s/s: Masa menulis ni, ada sekor lalat tak paham bahasa duk melayang bahagia keliling kepala. Rasa nak lempang kan? 

1 comment:

pororo daebak said...

lolong!!! kmk dah ada dah episod the heirs episod sambung 17-20. hik hik hik... mesti ktk sayang adik ktk tk nk. dahla on9 lam library. hik hik. kmk la paling comel....(dengan mata ke atas tangan di bahu) kmk download kat 4 sahred jak... seng kan senang kan.. bye2 i love you. mek cuti start 21/12 tk pey 5/1/2013. so, HEPI NEW YEAR AND MELLI KLISMAS!!!