Tuesday, December 1, 2009

Eid Adha Mesir 2009 : 5 ( Masih Beraya)




It's 5th day of Eid Adha, but still the celebration masih HOT pada kami! ^_^ Tambah-tambah lagi bulan December, which is my feberet month, dah kunjung tiba. WHY? Because December is the end of the year, and yes! I am looking forward to think what shall I do to end this Book of 2009 with something unforgettable? Something that means something to me. That's what I am gonna find out.*serious semacam je ..hohoho*. Plus, a new chapter shall begin in a month more. Siapa tahu maybe this is the last year of us? Siapa tahu maybe this is the last year for them? Who knows? For me, December macam ade satu ape orang kata? em..feeling like Dup Dap Dup Dap sebab dah nak masuk tahun baru. HEHE.

Disebabkan hari ini kami tak menerima sebarang undangan open house, so, punya lah lama ketuk kepala fikir nak buat apa, at last terfikir nak masak daging korban. *ok la tu kan daripada tergolek-golek atas katil. tumbuk-tumbuk Todi, pastu tunggu Todi tumbuk balik* Since agak banyak jugak daging-daging itu, apa lagi, I menjerit-jerit di skype tanya Wani nak masak soto tak? Aina pulak dah siap-siap tanya a night before, "Auni, jom masak rendang esok".

Apa lagi? Pagi tadi, I pasang alarm. *tak pernah-pernah pasang alarm, tapi sebab semangat nak masak tuh, pasang jugak*. Entah lagu mana entah, tu adik I yang set masa kat Malaysia. HAHA. Yang penting, I bangun err.....sejam kemudian. BAHAHA. Aina dah siap masak nasi himpit dah waktu tu. Zati and Wani pun dah bangun. I pulak baru bangun. *hampes~* HAHA. ape lagi? Mari kita bekerja! At last, siap jugak semuanya. Menu kami? Err... tak lah sepandai mana pun macam rumah Mimie dan kengkawannya masak. Takla seterel cik Atie dan geng-gengnya masak. Dahla kami memang tak terel bab-bab masak ni. Asalkan ada rupa sudah. So, inilah percubaan berani mati tanggung sendiri kami. gagaga~ Dengan segala rasa hormatnya, KAMI MEMPERSEMBAHKAN .......

[ Rendang + Soto ] Daging Korban = Juadah Raya ke-5






Oh ya, thanks to digicam Wani!! So, Selamat Hari Raya Aidil Adha *masih raye lagi ke wey?* dan Selamat Berbulan Disember *macam wish for berbulan madu lak*. Percayalah, a miracle will happen in your life in December! Percayalaaaahhhh *sila imagine saye menyanyi lagu Siti Nurhaliza ni dengan tangan kanan terangkat, penoh feeling*. Oh, thanks Todi sebab tepuk. Kaulah teman setiaku...uhuk2.

p/s: Erk..exam tinggal 6 hari je lagi. Buku satu pun belum bukak. Wahai rendang-rendang dan soto-soto, berilah aku semangat...ngesh-ngesh. ;p

4 comments:

shafiqa said...

dah lapar balik dah. :S

aunishbini said...

aah. lapar la pka.
nk check jap de lg ke x rndg kat dpur. nk ikut? bahaha

aina alia bt rahim said...

erm sedapnye sape y mask nasi impit ek? eh2 rendang tu menarik la.camne nak buat ek? haha de contact no x? seng sket nak buat tempahan.ngeh2

aunishbini said...

aina, ns himpit mr.instant nona tlg buatkan. Nak contact? oh ok je. sila ketok pintu bilik sebelah awak. hahahahahaha!

p/s: hampeh tol minah sengal sekor ni..haha!