Tuesday, December 15, 2009

Love is a Derivation?





Lub...dub. Lub...dub.


Officially,yang Auni belajar tadi, ini adalah Sounds of Heart. Maksudnya, satu dunia mengakui lub...dab...lub....dab.... adalah bunyi jantung. heee~ Tak caya? Kelik sini.

Secara tidak langsung indirectly nya, Sounds of life. Sounds of joy. Sounds of tears. Sounds of Smile.Sounds of....dah-dah. stop. jangan suka memanjangkan cerita,ok? *~* HUHU

Kelas praktikal auni tadi belajar guna stethoscope. Tau tak stethoscope tu macammane? Ha.. erm..dia ada 2 err...tiub yang letak kat telinga. Then ada satu macam bende leper bulat kat hujung die. Yang menggabungkan mereka berdua ini adalah seperti hos paip. Senang cite, macam ni la.

EHEH.saje nak cite panjang. ala, konpem semua orang tau. HUHU.
tak kisah. Nak cita gak. BAHAHA.

Tapi point die bukan ni. Point Auni satu je. HEHE
Auni rasa.....(this is my theory ek?)
perkataan LOVE is derived from this word; LUB

Hujah saya yang pertama :
Heart is always symbolize Love

Masuk kepada hujah saya yang kedua ya,tuan pengerusi:
LUB is sound of heart.

Hujah saya yang ketiga dan terakhir:
Don't you feel the connection between them??? ngee~

So I LOVE YOU, I HEART YOU, and so on tu

is it derived from heart sound....lub..dub...lub...dub??

Siapa yang rasa ni mungkin benar?

1. Si Pemikir teori
2. Todi
3.
4.
5.
.....


Oh. tidak dilupakan. Ni masa praktikal.
Muke eksyen berlagak terel jadi doktor.
Penuh fokus plak tu. Ceh.
thanks Kak Da yang merelakan jantungnya didengar.
Tapi I tak dengar apa-apa pun
HEHE
:)



p.s : terjerit masa praktikal sebab masa tengah try stetoskop ade orang ketuk kuat kat chest piece tu. HAHA. Tape. Dimaafkan. :)
ape-ape pun, I DO heard that sound. That lub..dub..lub..dub..
masa try kat Aina's heart.
Ah-mezing. ngee~
*subhanallah*

7 comments:

Azza J said...

hahahaha..
saje nk gelak..

n anyway..an usable theory u got there..
bg kat aina eh??

;p

Aina Alia bt Rahim said...

haha xde2. jgn bg theory tu kat aku~! xnaaak. haha. wey lelangit aku terbakar.hancur layer epithelium aku.betol ke dlm mult gne term epithelium gak?hmm btw, carik ah cept ko nye lub dup lup dup! haha

aunishbini said...

azza,
haha.aah. kepada sesiapa sahaja pun boleh gak. kalo ley jadi tajuk thesis sedap gak ni. haha

aina,
xnak bagi pon.awk mkn pe? sakitkan? ni dari pagi tadi kot lidah terbakar ni. haha. carik cepat? asek soalan tu je.haha.let time tells.hoho

che sarida said...

haha..u r most welcome baby (saje menyakat..kinda..he2)..nampak cam x real je patient senyum cam tue..ngee.Dr Auni ade gaye..caya la

CTNAQUIA ESIR said...

auni~~
let me tell u something
saje nk bagi jeles sama auni

stetho akk warna rasberry --> pink yg sgt cantik!
stetho k.yani warna baby blue, pon sgt cantik!!

Azza J said...

wahhhhhhhhhhh!!!!!!!!

nk stetho kaler2 gaks..
gagaga~

aunishbini said...

Kak Da,
HAHA. asek babyyyy je. wee~
Gaya memang dah lama ada. tinggal nak jadi betol lagi ni.aminn~ :)

Kak Quia,
KALER PINK??? cmne stetho akak de kaler2 plakk??? xpuas hati ni. NAK JUGAK. NAK KALER HIJAU! ;p

Azza,
haa tu la pasal. kalau stetho yang ade skang kite cat ley tak? affect ape2 x? HUHU