Sunday, December 13, 2009

Senarai Wajib Ada Winter : Edisi Bilik Tidur





Musim Sejuk. Winter. Musim Sejuk.

Haish~ Everyday sejuk. Tape. Saye suke. Ngee~ Tapi, nak menghadapi winter bukan senang. Memerlukan kesabaran yang tinggi dan penuh suka cita sekali. Senang sahaja nak tau kalau kamu sedang dalam winter. Macam mana? Tengok cermin, dan pasti pipi kamu kembang. Ha..itulah winter. Masa untuk menternak diri. BAHAHA. (nenek angkat I kate, masa I skype ngan dia tadi, I makin tembam. I jawab, "Enda, tu camera trick. *taknak ngaku dah tembam*)

Tapi saya tampil di sini bukan untuk bercerita tentang masalah seantero dunia itu. Hanya nak berkongsi cerita bukan fairytale. Alalala- jangan berduka lara ya. Nanti-nanti I cerita pasal puteri putera tu. HAHA. Malas ar. Fairytale semua happy ending. Padahal reality bukan selalu macam tu. TET! Auni kamu dah terlajak landasan ni. Hesh~

Ok, so here are things-yang-perlu-sentiasa-berdampingan-dalam-bilik-tidur. Ni kiranya jika tiada, maka lemahlah saya. Hiperbola. HAHA. Mari saya kenalkan kamu kepada mereka yang menjadi SUKARELAWAN takberapanakrela ini.


sweater perlu ada. Ni sweater cokelat ini, I guna dari form 5. beli masa sale kat SOGO before pegi Genting dengan Faraw. I love sweater yang ada hud, sebab mana tau ada salji tetiba (tetiba la kan..) kat luar. Boleh serbu luar terus. Takpayah carik topi. HAHA.


Gloves. Yes, itulah GLOVES. Bukan candy ye. Ya, saya mengerti. Ianya kalerpul. weE~


sapa tau mana I dapat selimut ni? HAHA. Tet! Masa tamat. Ni la die selimut Gulf Air. ^_^ i TERAMBIK MASA NAIK FLIGHT TO MESIR LAST SUMMER. (tertekan caps lock pulak). Sungguh nyaman lying sambil berangan diselubungi nya. HUHU

Stoking pun kene ada gaya. satu-satu for every jari kaki. AHAHA. Erk..belakang tu censored. Tu tong sampah. Ups, tersebut tong sampah. Adeih~ Tapela.


Ya, Todi mesti ada. Terima kasih sebab pinjamkan kaki u everynight Incik Todi. HUHU. ok, admit I dapat peluk kaki dia SAHAJA sebab perut dia sangat buncit. ngee~ Malam-malam gaduh siapa ambik space lagi besar kat atas katil. HAHA.

Last but not least, slippers rumah. HUHU. ni dari Semester 2 pakai yang sama. So, agak lusuh, tapi terlalu sayang untuk dibuang. Sebab banyak berjasa. Bak kata pepatah, harimau mati meninggalkan belangnya, manusia mati meninggalkan nama. Erk, ada kaitan kah? Sebenarnya nak guna yang lain tapi ni je yang terlintas kat otak. HUHU.

Oh, jangan tanya mana heater saya. Saya tak guna. Panas sangat. *mengong nye kamu auni, nama pun heater, takkan keja die macam aircond?*

So, that's all la from me. Credits to Mr. Handphone saya, yang mengsnap kesemua ini. Bangga mempunyai anda sebagai pembantu. Nanti I naikkan gaji. HAHA.


p.s: Makan nasi bubur yang melampau hangat kerana kesejukan yang melampau. Nak order Nusan, tapi mereka TAK BISA delivery ke Gala'. Pasrah betul duduk kat Gala' ni. Waa~ :(

4 comments:

ezza fauziana said...

hohoho..sejuk ow..ctok pun sal ptg ujan..well,long tme mek x komen ngn ktk tok..he2..oh,bear ya dah da nma..mr.todi..nice!k lah,hepi2 lah smbt msim sjuk d sia..n smga berat bdn makin tmbah..bahaha..(tiru tetak ktk)..kerk3..

aunishbini said...

kak o,
aok. lamak xdgr cita.neju ktk?
ngee~
xmok tembam2,,waaa! :(
bahaha. pandei juak tiru ow..

Azza J said...

ape yg korg ckp!! auni!
nk blaja ckp cm ktk jua~

plzzz~

aunishbini said...

hahaha
azza, meh2. satu jam 1 genih + 99 genih je. haha
weE~