Wednesday, February 2, 2011

Internet is back here in Egypt!




Lintas langsung dari bumi Mansoura, Egypt :)

the time now is 1.41pm, GMT +2. alhamdulillah, keadaan sekitar better dari hari hari sebelum ini. Kat mansoura tak de teruk sangat. orang berarak arak camtu je. but, kat Cairo and Alex dengar cerita sampai tembak tembak lah. macam macam. Kami kat sini mengharap doa doa anda semua agar keadaan kembali aman, and dapat teruskan pengajian kami dengan selamat :) makanan cukup, kedai kedai masih ada yang bukak, elektrik air semua ok. cuma SMS je masih di block. hope things will return to normal secepat mungkin. tolonglah ya Allah. tapi jangan risau ye semua, kami kat Mansoura ni selamat, walaupun ade perintah berkurung dari pukul 4-8pm. ape ape pun, alhamdulillah internet dah ada! dapat communicate dengan dunia luar. ^_^

untuk info semasa, layari
blog ini : http://krisismesirnasibrakyatkita.blogspot.com/
dan group FB ini : Kumpulan Pelajar Mesir Malaysia
dan juga page FB ini : Selamatkan Pelajar dan Rakyat Malaysia di Mesir

p/s : tengah tunggu berita dari kerajaan Malaysia. setakat ni dah ade satu plane TUDM ambik budak kat mesir to jeddah
p/s/s: :(

8 comments:

Afiqah Azmee said...

fikir kak auni je sebab blogger student malaysia kat mesir kann.

tu lah wonder jugak kenapa akak tak online seminggu ni hee.

Alhamdulillah everything is fine there.

p/s: ingatkan akak balik malaysia hehee :P

may Allah protect us. aamiin.

aunishbini said...

haha kalau balik malaysia, dah lame dah ade post "YAHUUUU KAT MALAYSIA!!"

insyaAllah sekarang tengah tunggu berita selanjutnya from embassy pasal evacuation. ape ape pun, keep praying! :)

cha'a said...

auni!!!! hope sgt u guys selamat!!! takotnye~~~~ ni la experience study kt negara org kn... huhu.. stay strong.. take care~~

aunishbini said...

selamat je kat sini. yang teroknye kat cairo tu ha. hee. doakan mesir cepat cepat aman ye! :)

farhaniza azman said...

auni..take care tau dear! anything bgtau cepat2..tau!

aunishbini said...

baik aan!! :)
keep praying tauu!

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

smoga kau slmt dan dipermudahkan segala perjalanan

yuRika said...

Alhamdulillah...
smoge trus selamat kt sne... amin~
let's pray harder...
risau gak ble tgk kt berita...
teringt kwn2 kt sne...
feng doakn korg sume selamat...
amin~