Monday, November 12, 2012

25 Jam Sehari

"...Aku menyayangimu
Juga aku... mencintaimu 8 hari seminggu
Semakin mendekatiku.. seperti kamu
Pun menemani 25 jam sehariii ooo!.."

Tu diaaaaaa. Miahaha! Haaa for me, it was one of the sweetest lyrics. Mano tak cair oi kalau ayat bebunga cenggini gitu. Maunya ketaq lutut ceq. Haha kemain! Tapi apa yang nak diketengahkan pada post kali ni, is not about this song! TET!

Manusia diberi 24 jam sehari. SAMA RATA. Tak kisahlah kalau kau tu anak raja ke, anak menteri ke, pelajar ke, pekerja ke, duk kat celah dunia mana ke, atau berselubung dalam selimut manjang ke (maklumlah dah masuk winter kekekeke), you got 24 HOURS per day. Not less, not more. SAME.

But lately, I do think I don't have much time to do all what I wanna do.  Perhaps because of the winter, where night is longer than day. That's why. KOT. mari kita letak satu contoh ye tuan tuan dan puan puan. Sometimes, there are some places I want to go but disebabkan malam datang awal, so I have to postpone it. Sebab kat sini, malam bahaya ooooo. Jangan memain Mansoura ni tengah hangat pasal kisah ragut, sexual harassment, dan yang sewaktu dengannya. But seriously, balik kelas yang dari pukul 9am pun dah pukul 3pm. Balik masak makan semua, sekali.."ALLAHUAKBAR ALLAHUAKBARRR" Haaaa Maghrib memanggil gituews. Ye, pukul 5pm dah Maghrib dah cik kak oii. Mana tak rasa rushing je buat semua kerja.

Sometimes I wish I have more hours in a day, at least for me, myself to have some rest. To sit and breath. But I think it is not that. It is about how I adapt with it, and manage it wisely. Because, 25 JAM SEHARI never happens.


p/s: made 15 pieces of kuih keria for him. But none can be given to him. Ye lah, nak kirim guna skype dapatlah pulak kan. Hakhak
p/s/s: there are ups and downs in everything
p/s/s/s: maybe some oxygen?


2 comments:

Zan Zahidah said...

25hours in a day does happen once a year in countries that use daylight saving time system. ^^

aunishbini said...

Zan, sadly, Egypt had cancelled it last 2 years. Hahaha

Untunglahhh sekali setahun dapat 25 jam sehari :P