Tuesday, July 7, 2009

7 - setelah lama hibernate diri..

assalammualaikum dan salam sejahtera
setelah berapa lama tak menulis di belog ini..haaaah. sampai ade yang komplen bile nak update. nah, amek kau!! *bush!* hehe.
akhirnya rinduku terlepas juga. haha. overla plak.sekarang auni dah berada di sarawak, bersama family tercinta. muah2. ehek2
nak tengok dorang camne skang? konpem korang sume teruja kan? haha dah2 xyah excited lebeh2.

"buat yang x excited pon buat2 je la excited"


ngehehe~
dah lebeh kurang seminggu lebih auni kat malaysia a.k.a umah sendiri la. hehe. tak tau nak buat ape actually. tapi, so far here is the list i did at least till now.haha.


1. ayah dah bukak pusat tuisyen siswa. ade pakej for upsr, pmr and spm. nak promote maafla pak. brochure tu tade di sisi along sekarang neh. ehek2. janji akan dibuat next time. yang auni ingat pakej upsr 4 subjek = RM 120. korang pun ingatkan la ek? so, my position kat tuisyen tuh humm..susah nak terangkan. lebih kurang cam multi-purpose person. asal bunyi die cam multi-purpose drawer je?? haha. tapi nak bagi sedap sikit bunyi die. memperkenalkan "all-rounder" person, haha! kerja pertama as kerani. key in name pelajar n all. pastu, akauntan. kutip duit n buat kira2. n mengajar gak. ajar membaca. KA - ka. KI-ki..KAKI.. haha. korang pandai membaca x? meh2, auni ajar. haha.


2. lukisan. dah lame tak on ngan dunia lukisan nih. so, here i come! tolong kawan2 mak ngan assignment mereka. lukisan alam semula jadi n bangunan warisan. so far, ade 4 lukisan perlu disiapkan. of course auni tak buat sorang2. adek kesayangan, abang yan yang buat gak. die nak kumpul duit nak beli gitar. auni pulak? tade niat ape2. just nak isi mase..hehe.duit tu duit gak. ley beli baju raya ke, ape ke..ngehehehe~ so, nanti dah siap auni tunjuk ape hasil die, k?


3. tengah mengusahakan service jahitan hiasan kat lengan baju kurung for hari raya. purpose = isi mase. haha. actually, nak tambah pengalaman. ye la. nanti2 mane tau ley bukak cawangan lak. haha. tingginyer impian anda, cik auni....


so, so far, ni la yang auni buat dalam mase seminggu. tengok2 balik, ok gak kan? haha. well2, kite perlu mengisi mase ngan bende berpekdah,jangan menghisap dadah or melepak. majulah sukan untuk negara!! <--korang tak rase ke takde kaitan??


so, here comes PICSIE TIME!!

with arisya nur fariza..chayunk muah2!!

ezhan khair..comel kan..kan?? erk especially with lidah terjelir??

eizlan syahir..aduh! sikit2 nak nangissss jerr. along penasaran lah dibuat kamu.waaa~


aisya and eisham..dek, ni posing pe? transformer ke?? biarlah..jap2. ade botol susu tersesat lahh..

gambar abang and noh hujan kat boulevard ari tu.. hahaha~tolong jangan perasan la abang...

gamba alyaa n ainaa tade lak. nnt2 lah upload ek. so, till fingers meet keyboard again.

saya Azie Nur'Auni Shbini, melaporkan untuk TV metrofulus.ngahaha~ (hajat nak jadi wartawan yang tak kesampaian.haha)

kita kembali ke angkasapuri.

p/s : bapak menang first place pertandingan memasak PSKPP Bhagian Samarahan, tahniah! so, akan jadi wakil samarahan di kapit nanti. Menu : Ayam Pais, Bubur Linut, Udang Cincang, and air kelapa pandan. as tema die is makanan tradisional, so my father's team masak these makanan tradisional sarawak. sedap2. haha. and last sunday we watched transformers. the revenge of the fallen.best gell. baru nak sedeyh dowh optimus prime mati. seb bek hidup balik.and berbangga gak egypt jadi tempat shooting. haha. but nak tengok ice age 3 gak. abang cakap best + kelakar gile.korang yang dah tengok ape komentar??

5 comments:

illmie rozlan said...

haha...tu la...bangga gak shooting dkt egpyt..yp bkn dkt pyramid giza tu patut ader bnyk kedai2 ke?.. dkt dlm movie padang pasir jek...ammu2 yg ske cekik darah pun xde..haha...
eyt..klu aku nk blaja membaca berapa ko caj r?..:)

current name : pseudonymous said...

kite bertemu dalam segmen jalan-jalan belog carik makan!

"Ayam Pais, Bubur Linut, Udang Cincang, and air kelapa pandan..."

fuuuh weah!dngr bunyi dh menarik minat ak nk makan,blum tngk gmbar nyer lgik..
apa kata ko pos kat ak,alamat andalas yek,eyh!eyh!

illmie rozlan said...

eyt...nnti dkt egpyt buat r ayam pais...tibe2 teringin lak...

Fyra said...

Setuju2.
Balik Sarawak ni baik Auni blajar sume masakan Sarawak, nnt balik Egypt bole buat makan2. Hehehe. Rindu ayam yg masak dalam buluh tu woh T.T

Gratz to ur dad too!! Ur family always amaze me ^-^

aunishbini said...

haha.korg mmg2. bab makan sume no.1 kot..haha

ilmie,
membaca erm..RM20, tp since kite geng, bagi RM40je.

kucai,
dah dapat ke ayam pais tu? da pos kat alamat andalas..de x? de x???

fyra,
haha~masak boleh. malas yg xley blah..haha