Thursday, September 2, 2010

cerita bulan puasa



haaa..ketuklah kepala saya kerana dah lama tak menjengah belog ini. haha. bulan puasa maklumlah, tenaga nak tulis belog tu dah teralih kepada nak bukak facebook.boleh guna ke alasan tu?

maaf. gambar tade. entah penyakit ape henpon ni tak dapat plak nak detect kat laptop ni. nasib baik bapak cakap kalau nanti ada duit lebih lepas raya nanti dia belikan laptop baru. marilah kita bersama-sama mendoakan perkara itu benar-benar terjadi. doa cepat, jangan tak doa. kalau tak TAK NAK GENG =P. Banyak gambar nak share dalam henpon ni sepanjang bulan puasa ni. and yang paling latest, gambar adik eisham, muke kena sengat lebah, bengkak sebelah mata, mari gelak. haha. bertuah punya akak. grrr. padan muka nakal sangat. mak kata jangan main kat bawah pokok lepas sekolah, tak nak dengar.huahua.

tahun ni, baju raya ada 3 baju. salah satu baju tu beli before puasa lagi, sungguh bersemangat. ahaha. and lagi dua tu tempah. apa yang menariknya tahun ni, kedua-dua baju itu saye yang akan menjahit manik untuk hiasannya. haha. walaupun tak begitu professional, tapi cantik lah jugak ape (padahal satu baju pun BELOM SIAP LAGI T-T)

orang kata bulan puasa ni lah boleh turun berat badan. entah benar atau tidak, tatau lagi, nanti kita timbang same-same ye? Feveret bukak puasa saye adalah ABC, bukan DEF ye. (Ape aku merepek ni?) Makanya, apabila ABC dibentangkan di depan mata, perkara pertama yang akan dibuat adalah mencedok sampai penuh ke dalam cawan umpama mengisi air di dalam botol ketika permainan sukaneka zaman tabika dulu. tapi, tadeklah penuh sangat. 3/4 cukuplah, kita kena berkongso dengan mereka-mereka yang lain jugak lah en (highlight perkataan ini dengan highlighter merah jambu.ini nilai murni; berkongsi)

bangun sahur satu lagi hal. dengan loceng peggera (ecewah, alarm clock la nama famous die) KFC yang akan mengeluarkan bunyi KOKKOKKOKKKOOOOOKKKK iaitu bunyi ayam berkokok, siapa takkan bangun kerana terlalu rasa ARGHHHH! sangat irritating okey bunyi tu. entah mana Eca dapat. Bangun-bangun makan-makan, setengah jam pastu tidur balik T-T alahai. Nak bangun balik tu memang memerlukan kuasa paksaan diri yang menggemparkan.hehe.

Nanti raya jemput datang rumah! <-- Kalau awak rasa ayat ini bukan ayat pelawaan tapi lebih kepada hoi baik kau jemput aku datang rumah raya tahun ini, kita boleh geng. Nanti raya jemput datang rumah (awak)! YEAYYY!


p/s : ahad ni soping agi! yahuuu
p/s/s : esok dik ena balik.


5 comments:

Afiqah Azmee said...

selamat berpuasa and selamat hari raya in advance sis auni! :')

koshary said...

ak dtng raya rumah jangan tak jemput masuk dalam sudah!
siapkan samprit and sirap awal2 yeh. =D

Dr Krum said...

kuchai2,jom bli tiket kuching cpt.. kita buat terjah rumah auni :))

koshary said...

joooooom!!!

aunishbini said...

afiqah,
lula (eheh da terbiasa panggil lula la..) ahaha..belog kamu makin matured. good2! ;) camat ari raye gakk

kucai,
ahaha..samprit sirap suma da siap. JANGAN TAK DTG PLAK! grrr :P

akram,
ahaha..siap la kalo korg tak terjah.