Thursday, June 17, 2010

Day 4 - Susu Sejuk






Dengan masalah duit MARA lambat masuk, pastu dengan dah nak balik Malaysia barang-barang buah tangan cam kurma badam ke, pen mesir ke, tak beli-beli lagi, duit dalam poket sekarang memang di kadar yang membimbangkan, tapi masih boleh bertahan. Nasib baik tiket balik Malaysia dah beli. HEHE.Kalo tak, maunya menangis sorang-sorang bawah katil.

Percaye atau tak, hari ini minum 2 gelas susu sejuk je, dengan biskut and kek pisang wani sikit. Serius ar. takkan tu je? Seriuslah. hoho. Bukan ape, nak pegi beli ikan ke ayam ke,alang-alang kot dah nak balik, so makan je la ape yang ade kan?

*muke bahagia macam iklan susu dah.erk*

So hari ini buat ape? Hari ni kemas bilik!! Sedap sikit mata memandang tengok bilik kemas. Vakum pun dah. Baju dah lipat, rak dah kemas, katil dah licin, HAHA tayah lah nak terang satu satu kan. Yang penting dah kemas. Ngaha~

Sambil kemas, pasang lagu kat laptop, pastu nyanyi togeda-geda. Habis lipat baju, baring. Tengok-tengok, dah sejam tidur. Terjaga pun sebab elektrik dah TADAA, MISSING IN ACTION! panas gila-gila-gila kalah sauna. Terus keluar dengan muka sememeh amek cawan, bukak fridge, tuang air susu sejuk, ahh--lega. 30 minit lepas tu, alhamdulillah ade balik. Terus sambung kemas. Walaupun ade kipas, memang takkan cukup. Panasnye bumi Mesir ni, hanya orang kat Mesir je tau. Masa susun buku, memang galak berpeluh la. Tu pun, sempat lagi menari lagu "What Are You Waiting For" by Colby O' Donnis ft Mizz Nina. Depan cermin. HAHA

Ni baru je abiskan lagi satu cawan susu sejuk. Serius, memang lega, and kenyang. Tak caya? Cubalah. Itulah nikmat susu sejuk untuk hari ke-4 in the project of 101 Days of Summer! :)


p/s : i take lesson from the past so this time i wont be broken when it happen again.
p/s/s : nak amik lagi secawan lah!
p/s/s/s : esok mak, bapak, eca, eisham gi KL. Konvo Mak. WAH! ;)


6 comments:

shinichi said...

jap nak tny, baru perasan, anda pon join gak rupenyer illmie nyer projek. tapi cuti same panjang ngan illmie (yakni 101 hari (deja illmie pon cuti 101 hari ke?lupa nk tny)) or projek ni wajib name 101? patot la illmie komen asal 90 je hehe

Miss Lula said...

hi kak auni! comelnya kak auni ni~ huhu
eh, bila balik mesia? huhu. mesti tak sabar kan hoho

wah samalah, lula pun tengah dengar lagu what you waiting for sambil ratah epal ekeke ;D

shakey said...

so...baleq m'sia bile cik awniey??
g phoenix comeback x?? :D

aunishbini said...

Ridhuan,
ahaha.aah.memang name projek ni 101 Days of Summer.tambahkan agi 11 days la camtu :)

Lula,
Hai! ;) 29th ni balik. memang tak sabar gileeeeeeeeeeeeeeee!! yeahuuu!

Shakey,
balik 29th june ni. phoenix comeback insyaAllah pegi kalo tade aral melintang. ngaha. pegi tak?

CTNAQUIA ESIR said...

hyep!!
auni~~bler elaun nak masuk nih? nape lambat masuk..agaga~

p/s: bler blk msia?

aunishbini said...

kak quiaaaa!heyp heyp heyypp ;)
ari tu ustaz ishak ade btau kat akram, die cakap ade masalah ngan ABC Bank. ade certain da masuk, yang len termasuk auni tak masuk agi..hmmm

p/s : 29th june balik! lame agi.. huhu kak quia?