Sunday, May 24, 2009

24 - siapa auni menerusi gambar

first of all, terima kasih syira yg memberi pinjam laptop + INTERNET sementara die pergi mandi. pegilah mandi syira,die ni,dah sebulan tak mandi tuan-tuan dan puan-puan. busuk memanjang je kat umah neh!! haish~
again, tak mengerti mengapa laptop auni seorang SAHAJA yang tak dapat internet. ok2. untuk makluman pihak yang berkenaan, kat network ade je sign internet, tapi langsung tak boleh bukak even google nye page. mengapa? auni pun tak paham mengapa. mungkin kerana laptop berat?? mungkin kerana ade kerosakan pada kabel internet/system komputer?? mungkin..mungkin?? argh.pelbagai kemungkinan yang tiada jawaban. huahua. tapi, tadi baru je uninstall 20+ program dalam laptop kesayangan. result = masih tiada perubahan. haih~ adelah hikmah die tuh. tapi nak call parents lah!! haish~ enough about internet.


tadi pagi nak pegi tengok jar. semangat dah ni bangun kol 8.38am. pegi mandi terus. niat nak cuci rambut terbatal memandangkan lack of time to dry it as need to be at anatomy museum at 9am. dah dalam teksi :


tut..tit..trrrtt...lalala... (ringtone phone - bukan lagu biasa.jangan main2 ^_^)

tertera nama 'El Syira' di skrin. pe minah ni nak? dahla tinggalkan auni pagi2 tak kejut pon.


auni : hello,syira

syira : ah, auni. auni kat ne dah ni? dah sampai ke?

auni : oh,tak. lom lagi. still lam teksi. nape?

syira : ingatkan auni dah sampai. ni, jar2 tadela kat museum ni

auni : ha?! (geram) nape tade plak?

syira : entahla. pakcik ni kate jar2 ni gune for imtihan ( translation = exam).

auni : oh,abes tu? nak wat pe ni? (sambil menggaru kepala kerana da nk sampai U da ni)

syira : entah. (syira..syira....haih~~~)

auni : tapela. lam 10 saat lagi sye sampai U ni. jumpe sane la,ek? tunggu.

syira : K2.


tut..................

mode : memikirkan dah pakai smart2 nk tengok jar, tapi last2 xsampai 10 minit, balik umah balik???


selepas mendapat penjelasan, esok baru jar2 tersebut ade. lam pukul 10 pagi. hurm.alamatnye, esokla baru ley pegi. haih~ nantikan kedatangan kami, ye jar? jangan nak lari lagi. cubit kang!

pastu, since baju pun dah cantik2, kami pun gi la shopping sakan jap kat metro. aina and syira nak beli barang. but turned out to auni pon beli barang jugak. teringat air susu kat rumah dah basi sebab ari tu letak je atas meja, so beli la satu. then, jalan2 teman syira n aina, tengok cereal. teringat cereal yang ade bertahan untuk beberapa ari je lagi. amekla sekotak. jalan2 agi, teringat time pagi tadi facial wash tinggal sekelumit sahaja, amek la satu. tibe2 kat sebelah die, ade lak promotion facial mask yang auni memang berkenan sangat since pakai same2 ngan zan kat tkc dulu. dari 40 genih, jadi 20 sahaje! ape lagi - amekla satu. syira amek pineapple. auni amek apricot. bak kae syira, "kite ley share2 if nak try lain2". betol2. hehe. padahal syira tertarik ngan ayat die - FOR YOUNGER LOOKING. haha. eleh syira, malu2 plak nak bitau. sedar tak sedar, setelah selama beberapa lama di metro, oh ye, metro tu supermarket MODEN kat mansura ni. hihi, sangat terkejut apabila barang-barangan auni mencecah LE 131.95!! dahla bawak duit LE 100 je. time kaseh atas LE 32 yang dipinjamkan oleh syira. ni la die perempuan. pegi kedai sikit, beli barang banyak2. tapi tape. sume bende tu memang digune. (alasan yang same! - boring! haha). kami juge berjaya found out ade jual tauge di metro. LE8.85 setin kecik. beli la satu since ari ni nak masak bihun goreng and esok laksa sarawak. talking about makan2 nih, auni rase auni makin tembam since duduk umah je lam several weeks ni. so, semalam boring2, try cantum2 gambar since form 4 till now untuk tengok perbezaan die. hasilnya ;




caption : dari kiri, tu time form 4 2006, then form 5 2007 (tembam gile kan? dah la ade 2 jerawat bawah dagu). then matriks penang yang didiami selama 1 bulan sahaja, preparation UKM 2008, here it goes, in egypt at first month (tembam mendadak!) at paris after a week makan makanan paris, then last sekali gamba baru tangkap gune webcam semalam. ade perbezaan?? anda yang tentukan. after this camne? time will tell.. haha! bapak, if bapak boleh kurangkan berat, along pun boleh. kalah ezhan. haha!


so far, study camni2 je la. sangat mengharap segala yang dah belajar akan diingat. coz really, i have a confession here to admit. in menghafal2 punye bab, agak lemah. Gosh! even name orang pun susah nak ingat. so sorry kepada yang tak 'ter'ingat tu. haha~ wani pun mengaku auni memang lemah bab2 short term memory nih. but anatomy long term pe? k2, it's not an excuse ek?! *baiklah2...*


k la.syira pun da abis mandi. my turn lak nak mandi. hihi. panas deh di sini. nasib baik ari ni cam redup sikit. mau try facial mask baru malam ni. tak sabar. hihi~


p/s : ari ni hari sukan sekolah mak. tahniah buat aisya n aina yang bersemangat tinggi bab2 sukan nih, walaupun rumah biru dapat last sekali. hihi. doakan esok internet ok. nk dengar cerita from adik2.amin~ teringat time sek ren dulu, masuk acara tiup belon sampai pecah, auni pecahkan belon dengan rumput kering eventhough belon tu masih sebesar tapak tangan. tak ke tak logik?? zaman kanak2 yang best!!! psst..tadi tengok cerita oh baby, indon. sweet!

3 comments:

secelia said...

cis...itu suma dusta semata2..mengenakan syira yer...isk3..xptt betul...haha...sorry okay..syira mandi tiap2 hari...sentiasa wangi tau..hoho....haha..haahla...beza gyler duh awak.,.....arab2...mengapakah buat kita gemuk...isk2...haha...nak buat jgla...nk tgk aper bezanyer...hehe

illmie rozlan said...

owh..ada belog x gtau org....ish...merajuk r camni...haha...
aku pun rasa aku makin tembam duduk sini...ish3x..

a.u.n.i.s.h.b.i.n.i said...

secelia : sabarlah syira. terimela KENYATAAN. sume org xnk bitaw kat syira yang KENYATAAN yg syira busuk. haha. err..nk buat gak? sy takut skrin laptop xmuat sebab tembam sangat. gagagaga~

dek illmie: pergh..merajuk tuh.nak baldi extra buat takung air mate? haha.illmie?? tembam?? geli geleman 'spleen'ku ini!!