Sunday, February 7, 2010

YES! Dah Dapat DAH! Jom CUTI!






Nak dengar cite kitaorang ari ni? ah..tanak dengar sudah. Baca je pon cukup. haha. Tadi kan,punye la gerak after zuhur, semangat nak gi Cairo ni, sekali check erk..elaun MARA tak masuk lagi. Hadesh. Tapi tape, diteruskan jugak semangat nak gi Cairo ni. Masa on the way gi Utubis Dauli which is bus station la nak gi Cairo (Nak gi Dahab pun ley gak. Sharm El-Sheikh pun boleh. Eh, Alex pun boleh. Ala...gi mane-mane lah. Tak larat nak taip suma tempat. HOHO), hati kami terasa amat berat mahu pergi, takut nanti tak cukup duit, mane lah tau kan. uhuhu. Makanya, kami membatalkan niat.

Since dah dalam teksi, "Tape, kita gi dulu Utubis Dauli, pastu kita carik teksi gi depan kedai depan kuliah lak, kita try usha sane" bak kate Zati. Masa dalam teksi tu, dah nak sampai utubis dauli, tiba-tiba, mata tertancap pada satu kedai.

EH PAKCIK!!! STOPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Stritttttttttttttttttttttttttttttttttttttttt! (err, ni bunyi brek kereta ditekan. terima kasih)

Kelihatan 4 backpack yang diidamkan diluar sebuah kedai. KECENG!!! (bunyi macam ala-ala berkilauan). YEAHHH itu diaaaaaaaaaaa!!!!! BACKPACK YANG KAMI CARI!!!!!! Apa lagi, kuar-kuar teksi, sambar beg bagaikan kau yang kehilangan arah di padang pasir kelaparan mendapat sebuku roti dari jin dalam lampu ajaib. PERGH! Alhamdulillah....

Nak tengok camne rupenye backpack tu? HAA...tutup mate dulu. TUTUP! yeah..eh2, tu nampak lagi tu mata tu. HAHA. TUTUP LA! Ceh! Tanak tutup. Tape2. Nah tengok lah.


Tadelah hebat mana pun, tapi puas hati sebab memang beginila ghupenye backpack yang dicarik-carik dari sebulan yang lepas <--tipu2! haha. Ok, fine. Sejak err..3 minggu yang lepas. hehe. Alhamdulillah dimudahkan kerja, Tayahlah gi Cairo. Dengan keadaan yang tak mengizinkan lagi ni, oh, BUKAN MENGANDUNG! pe la korang ni, hesh, SELSEMA LAHHH! memandai je. hoho. So, syukur ke hadrat Ilahi kerana memudahkan kerja kami. Akhir kata, semoga elaun MARA masuk esok. amin......(tolong doakan jugak).

DAN SATU LAGI YANG PENTING!

JOM RAMAI-RAMAI MASUK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :) LE 200 menanti anda! Just go snap2 gambar percutian anda, hantarkan kepada kami, then gambar terpilih, memenangi hadiah LUMAYAN!!!! Apa lagi? Meh laaa! Syarat-syarat penyertaan, sila klik di bawah ini. JOM CUTI! yeay2!!

-held by GMMSC-


p/s: baru teringat. Ade ubat selsema. Hesh!
p/s/s : dah dapat visa dah. alhamdulillah :)
p/s/s/s: bestnya gi snorkelling! eeeeeeeee! NAK JUGAK! ;(


2 comments:

Zan Zahidah said...

OMAIGOD.asal laa kte ni sehati sejiwa sgt nih? lagu withoud a word tu ringtone sy skrg.hahha.
btw, photography competition tu utk budak2 sane je ke? sy nk join bole?ahahahaha.

aunishbini said...

HAHAHA. yeahhh. kite memang sehati sejiwa! nk nangis kot dgr lagu neh.sob2. :'(
owh.maap.tabley.hanya untuk budak sini je. ahaha. try len kali. hoho :)P