Wednesday, July 27, 2011

#1 - Welcome summer holiday 2011 :)

Hai hai. Perasan tak tajuk post ni ada number? So, kita akan buat post untuk summer holiday 2011! Yup, insyaAllah everyday.

Hari ni bangun tidur pukul 2pm! Tu pun adik kejutkan baru balik dari sekolah, mintak masakkan something for lucnh sebab lapar. Ya Allah, tu baru jetlag betul. Grrr. Hari ni buat apa je? Hari ni macam biasa lah, after masakkan lunch, mandi, lipat baju, kemas rumah, kemas dapur. Family saya memang family ramai, ada 9 adik beradik + 1 mak 1 bapak + 1 nenek 1 datuk = 13 orang. Nenek and datuk saya duk rumah ni sementara sebab nenek sakit. And rumah kitorang tadek pembantu rumah. Bukan tanak carik, tapi dah banyak sangat pengalaman dengan pembantu rumah yang kurang baik. -____-"

So, since before balik Malaysia lagi dah fikir nak buat apa cuti ni. So this is some of the things. Perhaps korang boleh tolong buat keputusan? hehe



1. Kerja Part Time
Kalau nak start kerja, kena start kerja awal awal. Sebab kita raya 31 Ogos kan? So, kena carik kerja cepat cepat lah. Maybe boleh kerja dekat dekat ni je.Tapi takde transport. eh jap. Since kat rumah ni ada 2 basikal, tu pun dikira transport jugak lah kan? Kerja kat restoran ke, kerja kat KFC, Pizza Hut ke.. Ok, nanti suruh adik usha usha kerja kosong.

2. Beli oven and bake!
Ni kena tanya mak, berapa harga oven. Kena tengok bajet dalam bank gak. hehe

3. Duduk rumah je
BOSAN NYEE! No no no! (TAK NAK!)

4. Buat business kecil kecilan.
Kalau dah boleh bake ape semua, maybe boleh terima tempahan untuk raya from kawan kawan mak and bapak? Hehehehe.

5. Ambik lesen kereta
Dalm pertimbangan. Since harga lesen mahal (dorang cakap RM 1200, betul ek?), so kena tengok bajet dalam bank jugak.

6. Jalan jalan.
Kena ada geng. So, kena tunggu geng roger roger baru leh jalan jalan. HOHO. Sape ada kat area kuching/kota samarahan, jum lah ambik saya kat rumahh. kita jalan jalan jommm. hehe!

Ok. so, i guess, i have to take action cepat cepat. Hari ni dah burn macam tu je since bangun pun lambat. tapi ta least rumah kemas sikit. esok nak kemas satu rumah betul betul. That's all for now! Nak carik resepi mash potato jap. Hihi. Babai!


p/s : penat betul dok kejar kejar adik adik nak bagi makan mandi. baru je rasa nak marah, diorang terus peluk dari belakang. Aww terus sejuk hati :")
p/s/s : dah ade number malaysia baru dah! yeay! *tatau la kali ke berapa tukar number*


2 comments:

shakey said...

waa..cam dh jadi housewife dah k.awniey nie...
happy summer holz ^^

aunishbini said...

Hahaha.
ni la rutin harian balik bercuti. Thankyouss! Meh la jalan jalan kat sarawak! Leh jumpeee :)