Sunday, March 28, 2010

Nak Tau Rahsia Bunga?











Actually, setiap bunge ada meaning die.
Since egypt is now having spring season, meh kite tengok bunga-bunga.
kalo rajin, gi carik :)
So, tanpa membuang masa dengan menulis intro panjang-panjang
JOM tengok the 10 Most Romantic Flowers
*haa yang nak bagi kat sesape, ley ar rujuk-rujuk ek :) *

1. IRIS

Primary Meanings: Faith, Hope, Wisdom, Courage, Admiration
Nota Kaki Saya : ni bunge ape ni? lagu Awie Iris penahla dengar.takpun iris kat mate..


2. SUNFLOWER

Primary Meanings: Adoration, Loyalty, Longevity
Nota Kaki Saya : Dulu kan, suka makan kuaci sambil tengok AF :)P


3. WILDFLOWER

Primary Meanings: Whimsical, spontaneous, and thoughtful
Nota Kaki Saya : Suka tengok bunga ni dipetik fresh2, pastu letak dalam basket.

4. LILAC

Primary Meanings: Youthful, Innocence
Nota Kaki Saya : Comelnya bunge ni!! Asal tak penah nampak?


5. CARNATION

Primary Meanings: Fascination, Distinction. Love
Nota Kaki Saya : Laa..name bunga ni carnation ke? Selalu just tanya " Ya Ammu, dih bikam?" dalam BM --> "Pakcik, ni bape ek harga die?"

6. ORCHIDS

Primary Meanings: Love, beauty, luxury, strength
Nota Kaki Saya : Mak suka bunga orkid :)

7. LILY

Primary Meanings: Friendship, Devotion
Nota Kaki Saya : Oh..ni ke ghupe si lily..hoho

8. TULIPS

Primary Meanings: Perfect love
Nota Kaki Saya : Oh sangat suka kalau ada beberapa tulip yang lain-lain kaler, and tie them with a big ribbon..cute! :)

9. DAISY

Primary Meanings: Innocence, Purity, Cheerfulness
Nota Kaki Saya : Oh, i have a pic with daisies! sangat ciut sungguh ok bunge-bunge tu sume! :)



10. ROSE

Primary Meanings: Love, Romance
Nota Kaki Saya : perempuan selalu dikaitkan ngan mawar. and dont forget, it's BERDURI! watchout! ^_^
*segenih je sekuntum kat kedai bunge area Blok C tu*

p/s : sangat tade keje nak post pasal bunge budak ni tau. HAHA
p/s/s : ampun azza. ampun feeza
p/s/s/s : what we need is TALK. just talk.
p/s/s/s/s : grrr..12 hari lagi nak midsem..
p/s/s/s/s/s : sumber : 10 Most Romantic Flowers For Girls <--click here


5 comments:

Mohd Muzamel Zainal said...

The meaning of roses, the color of roses, the number of roses each has got their meaning. 11 roses represent "You are my treasured one, the one I love most in my life" whereas 15 roses represent "I am truly sorry, please forgive me", and lavender is for the love at first sight.

shakey said...

wow... xtau la lak how deep the meaning of rose..
btw awniey.. wa... hang jad minah bunga lak??
layan~ :)

aunishbini said...

muzamel, erk,,ek? wahh tatau la plak pasal tu :) yang i know just 3 roses mksudnye i love you.hehe

shakey, hahaha tade ar. skrg tgh spring kat egypt. sje ar tulis pasal munge2.hakhak

Azza J said...

ape sori2??
meh dtg cni..!!huhu

aunishbini said...

siapkan persiapan menyambut kedatangan beta ya? ;P