Wednesday, October 28, 2009

Cerekarama dalam Hujan Mesir

MESIR TELAH HUJAN!!
ape?
hujan? mesir??
korang tak caye?
laaa...sepasir-pasir mesir, ade jugak la hujan
maksudnye??
sekarang....
saya penyimpan mohor besar raja-raja sehari
dengan ini mengisytiharkan
EGYPT HAD ENTERED WINTER SEASON!


yeah2!!!

that's mean officially it's been a year now i study kat sini =)

eceli, memang dah lame dah masuk.since friday lepas dah sejuk satu badan dah. huhu~gigil2. aiya~
ok.hujan ari ni bukan sekadar hujan. ade fasa-fasa nya pulak.
mula-mula rintik je. tik..tik..tik..
tibe-tiba....zummmm!!!!!!
guruh!!!
hujan bapak gile lebat ^_^
suke2
tapi perasaan suke terstop bila tengok air hujan masuk dalam rumah sebab tingkap tak tutup rapat. ahahha~sempatlah tadah 2,3 titis.
tapi niat terhalang bila time nak tutup tingkap ternampak 2,3 orang budak arab tengah main-main dalam hujan.
teringat masa auni kecik-kecik.
asal hujan, mula menjerit

"PAK! NAK MAIN HUJAN BOLEH??"
"Boleh, tapi ................"

bapak tak abis ayat lagi, kitorang adik beradik dah ade kat luar dah.hahaha.
keseronokan main hujan memang tak terkata, tak setanding air ribena yang KELASSSSS gitu. haha
so, ape lagi?
sesi penggambaran kini dimulakannnnnn!!!!

ok, phase 1 : hujan rintis je..boleh kire lagi berapa titik semuanya..hihi

...and now, kemuncak plot hujan ialah...teng teng teng!!!

HUJAN BATU/AIS!!!

dalam keriuhan minah-minah dan mamat-mamat arab kat bawah,
auni sempat mencapai towel di tepi almari
untuk menadah beberapa ais ketul itu
adeih~
i wish i could show some to u but
due to it's small size
so it melts faster
tak sempat nak paparazzi die
die dah hilang
lenyap
senyap
tapi chumilnye ketulan itu masih terbayang
uhuhuhuhu

so after a while, for 2 minutes, dah tade dah hujan batu
just ade hujan lebat, tiada beza macam di malaysia
mereka si arab-arab di sini pun amek gamba ngan hujan
bukan hujan indie band ya?
^_^
maybe ye la bukan selalu
untung sabut setahun sekali
so, keadaan di kawasan umah auni after a while....
tadaaa!!sampah-sampah berkeliaran


kereta-kereta bertempiaran

dan motosikal berkejar-kejaran

inilah dia

BANJIRRR!

lagi kesian kat salah seorang my friends kat mukebuku (facebook laaa)
el amin razak kate,
"ha.. rumah kitorang dah bah dah.. datang2.. sunway lagoon.. masuk percuma"

saba je la...tahun depan carik rumah baru ye? =)

and ni pulak, nampak tak awan putih kat bangunan tu?
ni awan winter tauu!
dari arah barat die bergerak
cepattttt!
kalah superman =)

and here it is!
matahari mula cuba mencelah
nampaknya si awan cuba melecek bola
namun angin sekali lagi merampas
dan itu dia..!!!
matahari kembali bersinarr!!!
yahoooo!
*sile bace seakan anda pengulas sukan =)*

so, here's the panorama after tragedi itu from my window chantek ku =)


video

ehek2. dalam menikmati angin sejuk hujan, tiba-tiba mata terpandang satu lembaga
di atas roof top
satu bangunan
ape lagi?
zoom in laaa!
cekidaut sesame
korang rase ape?
i thought he was edward cullen a.k.a robert pattison
hero twilight
yang terbang sane sini
korang rase????

zoooommmm innnn!!

zooom in laagiiiii!! macam dah de rupe manusia da..

ok, nampaknya sampai ni je.sebab 'dia' dah hilang entah ke mane after that
but
satu yang pasti
die bukan edward cullen itu
yang saye nanti-nanti
and rupa-rupanya
dia cuma orang arab biasa
niat mahu betulkan aerial tivo rumahnye
hahahahahahha
eheh =)

dan

ni dia
yang kita nanti-nantikan...
tadaaaa!!!!
terimalaaaahhhh!!!!
photographer belakang tabir!

atau lebih tepat lagi
=
=
=
=======
=====
===
==
=

photographer belakang tingkap berhujan!

fesyen hit tahun ini : baju kurung dan towel anda sendiri...haha!
jap
perasan de 3 perempuan arab kat belakang?
diorang pun amek gamba sendiri gak
hahahahaha

2 comments:

ezza fauziana said...

wah..bez ea mnikmati ujan cnun..
hehe~..fsyen baru eh..ry taun dpn kta try fesyen ya ow..haha

aunishbini said...

okie dokie ^_^
kita sama2 fofularkan fesyen ini!!
ehek2 ^_^