Monday, October 26, 2009

16 benda dan perkara yang saye nak sangat2!


semalam blackout.makanya, semalam tade post. haih~macam2 dugaan masuk winter ni. but as usual, tak sah if tak kene dugaan kat mesir nih. everyone must FACE it. huahuahua (gelak evil gile).tadi pon blackout, padahal petang tadi nampak cam ada pakcik lori electricity kat depan rumah. so, sementara ada elektrik ni, kena taip cecepat..ngahahaha~ =)

emm, so, semua orang ade keinginan masing2. ok. what i mean here is FOR DIRI SENDIRI.untuk mak bapak memangla ade kan? huhu. ade yang nak rumah tepi ladang, nak ada blackberry la, nak carik awek cunnnn macam megan fox, nak carik balak encem cam erm..ryan reynold? hehe.nak ade kereta BMW sendiri sebijik. ataupun mungkin nak lakukan something macam jalan-jalan kat paris ke, ataupun nak melancong ke las vegas ke..^_^ apa-apa pun keinginan korang, ade tak yang tercapai? kalau ade, tahniah!! bukan senang tau nak capai-capai ni, kalo tak cukup tinggi tak tercapai akalmuuuu...hehe~so, nak kongsi la sikit-sikit antara benda-benda yang mau dicapai.(mengangkat tangan setinggi-tingginya.haha!)

1. DSLR cam
adeih,satu je dah RM2000/-. bile la baru nak ade bende nih! sangat menyukai tangkap-ing gamba2! *sape2 yang memikirkan hadiah hari jadi i yang akan tiba tahun hadapan, sila la bagi dslr ni.sumpah sayang gila2!*

2.trench coat

seyesli! plan before balik egypt nak beli satu trench coat for winter. alahai~masalahnya time pegi dah habis sale! dan time pegi...kedai banyak dah tutup!!! (since flight ke kl lambat sampai..). nape oren? saje je.kaler lain pon boleh..tapi...oren cam lagi menarikkk je.. (suke tengok laki tinggi pakai trench coat hitam panjang-smart! ^_^)

3. kucing chumeyl

suke kucing comel sangat-sangat (yang tak comel sile try lain kali). nape kucing comel? nape? sebab name pun comel..haha!penah ade kucing entah berapa ekor.bulu chantik-chantik sumenye.tapi, jodoh kami tak panjang. Allah lebih menyayanginya...sekarang, tade kucing sebab tade sape nak jaga kat rumah.ku relakan kamu-kamu pergi dahulu......

4. trip around europe

bestttnnnyyyeeeeeeeeee trip!!!!! Ok,Paris dah (^_^). but sangat best kalau road trip.singgah sane, singgah sini. lebih-lebih lagi bila pergi ngan kawan-kawan. taknak ramai-ramai. 2,3 orang cukup. nanti penat nak ikut perangai sorang-sorang. tapi..lagi best kalau pergi ngan yang teristimewa..hahahha!

5. kebaya nyonya

kebaya nyonya itu ade nilai exotic yang sangat menarik!! taknak banyak, satu je pun dah cukup. termasuk dalam plan gak nak beli before balik egypt, malangnya....tak sempat jugak. akhirnya, impian tinggal impian..haih~

6. berlakon ^_^sangat suka berlakon! ok, yang ni bukan maksudnya bukan nak jadi pelakon macam ape..fasha sandha, fazura, bla..bla... tapi, berlakon untuk kepuasan sendiri. masa sekolah dulu selalu gak berlakon. bukan maksudnya HIPOKRIT (i hate hipocracy!), tapi bila berlakon it gives me a chance to feel/see from the other point of view.thus, it will gives us more understanding about others life and jadi orang lain.

7. nyanyi duet =)

dah selalu sangat nyanyi sorang-sorang. dari dalam bilik mandi sampailah ke pentas, semua dah try - tapi,nyanyi sorang2. suara memangla tak best (sedar diri) tapi nak try macam mane rase nyanyi duet. sampai hari ni, part pompuan auni nyanyi, part lelaki pon auni nyanyi. haha!

8. ade talkshow sendiri

macam oprah show tak??? hahaha.seyes tinggi gile angan-angan. memang susah, tapi tak mustahil? hahahahahahahahaha(gelak sampai jatuh kerusi). malas nak carik gamba lain.amek je la from previous post. haha. penah tanye bapak mase kat malaysia hari tu,

"pak, if along nak wat talk show macam oprah winfrey tu ok x?"
"boleh je. tapi, kene de skill communication betul2"
"ow.ok2 ^_^"

9. dancing terer gilel macam selena gomez


suke tarian zapin!! turun naik pusing, turun naik pusing. last perform tarian darjah 6. hahaha. ok, ni memang tade kaitan ngan selena gomez sebab die pon tak tau zapin tu ape. =) tapi sangat admire tarian die dalam cite "another cindrella story" part die nari ngan joey.part dalam gamba atas ni la..syok!

10. beach house

bayangkan after a long tiring weekdays, then weekend, korang naik bot gi sebuah pulau and duduk kat beach house yang sangat aman damai.konpem gile best!! hilang stressss! mau2 rumah sebijik macam atas ni..bestnye. =)

11. green dress

ok, yang ni bukan nak pakai tapi saje nak ade. haha. suke kaler die and design.simple =)

12.nak berbual ngan burung ^.^


nape burung? sebab..er...burung tu nampak peramah? hihi. tade la. sebab burung kan banyak terbang, banyak terbang banyak pengalaman, boleh la kitorang tukar-tukar pandangan. macam..em..
"burung, burung, kat mane ade nampak putera raja?"
"!@##%Rvt^^&&**BYg3@#$!$"
"oh..nanti burung tunjukkan ye?"
"!@#!!"

(pengaruh cerita-cerita disney)

13. mau terer macam Dr.HOUSE

bukan kerana ke'sinis'an nya, tapi kerana kepandaiannya mendiagnosis bende-bende yang kite tak sangka pun.sape yang tau cite ni, tau la macammane ke'terer'annya.kan?kannn??

14. mendekati alam environment

penah sekali dua ikut ayah and kadet remaja sekolah dia gi camping. sangat best!!! tapi tak dapat rase feel camping betul sebab makanan disedia, pastu ade je program2 dah diatur macam motivasi la, burung hantu la. nak feel macam tangkap ikan, bakar, then borak-borak sambil main gitar kat unggun api (macam tau je main gitar), makan-makan, bla...bla...bla... hiking mountain plak...ha! ni tak penah, but i'd loveeee to try it!! ^_^

15. nak ade rancangan travelling sendiri


tau channel astro 707? tau show passport to europe :samantha brown? tau show, Anthony Bourdain : No Reservation? OMG, i love these! sebab diorang banyak travel. sangat suke belajar pasal culture orang lain, tengok negara orang, belajar bahasa orang,and also mingle with others. bestnyeeee~~~ *continue dreaming*

16. macam biase la...nak bahagia, sihat sentiasa, jodoh yang baik, kerja yang baik, dimurahkan rezeki, diberkati hidup, bla..bla...bla.... (ala, macam korang semua gak la ^_^)

setakat ni, ni je la. lain-lain if ade teringat, nanti update. haha! so, planning for giving me a gift? sume dah ade kat atas ^_^ terima kasih tau!!!! hihihi

oh ya!!
lupe pulak
^_^

:::::::
:::::::
:::::::
:::::::::::::
:::::::
:::
.

dan anda pula bagaimana???

11 comments:

aphids said...

kucing x comel, ikn ag comel...serrriousss...

illmie rozlan said...

knapa camera tu sony?....ish3x...beli olympus..haha...saja nk promote

Zan Zahidah said...

sony alpha busuk.
no no no.
*sutuje dgn komen di atas*

selamat mengejar sume yg awk nk tu.
=)

doublevoices said...

nak semua jugak
except
kucing n camping:D

Zan Zahidah said...

baru prasan.
amende sy eja setuju pon salah.
T_T

aunishbini said...

afiq,
ikan tak comel!!!! cube tengok muke ikan dalam kuah kari? chumil keee?? buktikannn!!! *~*

illmie,
i tak kisah u nak adiahkan brand ape pun...^_^

zan,
sony ke ape ke, asalkan dslr, sy tak kisah.asalkan ia adiah from awk =) slmt mgejar awk nye gak. huhu.marah puan suzalin awk xpandai eja bm.

aness,
mari kite NAK sesame!
np x suke kucing n camping? =(

aphids said...

ala...
ikan hidup la...comel pe...
abes tuh mcm kucing masak kari muke die comel gak??? heeeeeeeeeeee....

aunishbini said...

waaaaaa...masak kucing ke?
jangannnn!!!
hahhaha
ikan tak sechumil kucing..lalalala~
=)

shafiqa said...

jom la duet.sy suke melalak2 juge. XD
pika tgok another cndrlla story jugak!best kan? XP

aunishbini said...

jom2!!!
best sesangat!
cite die bese je, tapi dance bapak hebat!

doublevoices said...

sebab tak suka lah:D