Sunday, October 18, 2009

egypt itu kalepuul (^.^)

PACK! dari kol 9-2.30pm, pack dengan kelas. maklumlah. kelas ari sabtu shifted ke ari ahad. mmgla pack gell.hehe. sementara menunggu kelas 'pengalaman awal' (early experience a.k.a E.E laa) kol 1.30pm tadi. sempat la mengambik2 gamba. gamba? ye la.gamba. bukan gune cam slr tu, phone je suda...tak mampu lagi. jika ade yang tgh memikirkan hadiah untuk birthday i yg akan datang, (which is nxt yer),sile2 la ye hadiahkan slr tu. sumpah sayang sampai mati..(over la plak sampai mati.syg je sude. bukan senang i nak syg2 kat org ni ^_^)

:: muke betolla-saye-memang-tak-bersalah-jangan-marah-saye ::

so, here some pics of how colourful egypt is. kalo nk tau, ni sebahagian je. kire baru 0.00001% je. yg realnye, lagggiiiiiiiiiiiii kalepul!

:: kedai baju2 n selendang sebelah umah ktorg yg berdiri megah *wink*::

:: ni antara pesyen kalepul org kat sini ::

nak buat visa setahun. so, kene amek syahadakit a.k.a keterangan yg kate kite plaja U tu la. then, kene jumpe ni la nk mintak sign. ni la...yg tu la....seb bek senang je nk jumpe. hasilnye..?

:: muke gaye vintaj penuh keriangan ::

Kelas E.E kat hospital.so, dgn pengalaman yg takde, masuk je hospital U. nk carik chest department. rupe2 nye, nunnnnnn hujuuunngggg duniiiiaaaaaa tempat die. huhu.this week dapat kes org sakit asthma. kami pon jadi blagak sikit masuk hospital. melihat dgn teliti camne nak test kat org yg de asthma. sambil2 menunggu doktor dtg, tbe2 ade satu patient ini disorong dengan cepatnyer. macam nak masuk olimpik dah yg menyorong tuh. mybe masuk ER kowt. sbb cam kecoh2 je tadi.

saye: aina, nape tuh?
aina : entah la.sakit kowt.
saye: (minah ni. mmg la org sakit je yg masuk hospital ^~^) owh, so nak wat pe ni?
aina : entah.dok je la.
saye : hm.kite ke tepi sikit la.
saye n aina : (ke tepi dan sekadar melihat)

i wonder 10 years from now, akan jadi ape.

a. si pesakit (nauzubillahhh)
b. si penolak
c. si doktor (insyaAllah)
d. si pemandang jee

:: gamba dari luar pintu masuk hospital ::

setelah berhempas pulas belajar (tadela teruk sgt.sume coputerized.kecoh2 plak.ahaks~)pasal pulmonary function test (test utk org2 de asthma), akhirnye kelas tamat. time nak balik, try tahan teksi. tade. sume full. g seberang jalan, tade. tpakse myeberang lagi. dapat gak. bile sampai umah, terserempak ngan pakcik jual tong gas (mcm kenal plak). cakap la kat pakcik tu nak sebijik. dye pon anta kanla. sekali rupe2nye satu tong tu, LE 220. ble tye org, dorg kate mmg harge tu. malahan, ade yg lagi mahal! erk, mmg mahal ke tong tu?? so, amek je la,tapi nnt nak tukar yg kosong, 5 genih je pon lepas je...pastu, umah tade air pulak. haih~mmg2.seb bek da ok.

tu la die bebelan2 utk ari ni. jap lagi nk siapkan homework. jap lagi...jap lagi...(asek jap lagi je, tp x siap2 gak) YE! ari ni kene siapkan gakkkkk!
*mengikat kepala tanda kesungguhan*

2 comments:

Chenta said...

buat mcm org jepun tu.
gammbatte nei.

:P

ps; mamat arab hensem hensem tak?

saya sendiri said...

@Chenta, nanti i try carikkan utk u yang hensem2 ek? okeyh? nk cmne? tinggi,pendek,gelap,cerah,nerd?