Wednesday, October 14, 2009

sila senyum! ^_^

"tick tock tick tock"
hearing the clock ticking, reminds me of time left for today.

"tick tock tick tock"
watching my watch, reminds me of past time.

"tick tock tick tock"
watching the sun,reminds me of what i am doing.

tick tock. two sound that means something. it might be you. it might be me.
just to see the jarum jam ticking, u sedar mase berlalu dgn cepat gile.

p/s:try it

dah masuk sem baru, tahun errr lom baru lagi. haha. dah banyak org push update belog. masalahnye, cant find suitable time utk duduk relax dan taip. byk je bnde tapi tu la. so sorry kepada aina yg asyik bertanya. and to ecah yang entah betol ke tak bace belog ni, sorry gak la.

hari ni, hari bahagia ke-5. bahagia? bolehla.dengan bilik yang cantik ini. bangge diri. haha~ ye r. penat kowt semalaman kemas bilik. ingat nak paku langsir tu senang ke?? beli katil lagi. nak gergaji kayu katil lagi?(pakcik kedai yg buat.haha!) memang menyedihkan laa..haha. but no pain no gain kan? setelah beberapa paku patah, dan tangan terkena tukul, akhirnya siap jugakla bilik ni.tapi, malam2 still bergelap.sebab baba tak betulkan lampu agi!!!! warrrggghhh!!!
next, almari.ha, ni lagi satu kes.manual tade. terpakse berjage malam2. try pasang without manual ngan aina. main masuk je.janji siap. ok je kowt? ape kate korang?


jadi gak due almari ni.bawak dari tesco tu! ahah. mine's grey one.

so, barang2 yg len cam fridge pe lagi. meyusup r ke TESCO MANSOURA a.k.a AWADDALA. tak pasan bila kewujudan kedai ni. x sangke dowh kat sini ade. buat yg brade di mansura, ckp je nk ke awaddala time nek teksi tu. kat situ cam terjamin sikit nk beli electrical nye brg. arah tir'ah nye jalan. (cam org kat customer service je..haha). hrge pon ok. tp jgn kne tipu. kitorg rugi 4genih kot. pck tu g bawak ke dirasat! pakcik teksi tipuuuu!!!!!! seb bek sampai gak ke awaddala. time tu dh maghrib da...pengalaman koowwwtt balik rumah nek belakang lori bawak fridge n washing machine. haha.

first day class plak cam bese. dimulakan dengan sesi penggambaran, then baru pembelajaran. kui3.
and here's my tutor for sem 3, Dr. Khaled Ibrahim, physiology. eyh, korg tgok r dekat2. gile cantik eyelashes die. lentikkkk habesssssss!!!
and my classes....
and here got some photo of mesir's view from my window. ^_^ i'm at 5th floor. gile bapak hyperventilated everyday.huhu~


sekian laporan dari saye, azie nur'auni untuk belog saye sendiri. kite kembali ke studio untuk berita lanjut.

hehe.

so, new sem, and new life, and new days coming. hey, need new azam la. so, lets talk about coping a new day.

what do u see when u fers open your eyes bile bangun tido? katil of coz. siling? - of coz la! haha. but, the most important thing is the sun rays. the shiny one. except la kalo hari tu hujan kan. haha.literally, yes i do mean sun rays a.k.a cahaya matahari.but abstractly, it means a NEW LIFE. so, what u have to do, dont hold on to yesterday. leave it, but grip on today - tightly!

New life means a new starter yang belom ade ending lagi. so, set your goals. dont waste time. ari ni aku nak wat ni. mmg r nampak leceh tapi secara tak sedar actually korang wat everyday. "aku nak mandi, pastu makan, jap, rasenye roti semalam ade lagi, xyah beli kat kedai depan." haha~ in case la kan. then enjoy the rest of the days. today come just once in our life. it never repeat! NEVER! len la if korng gile hebat dh invent travel time nye machine. XD

jgn risau la pasal ape yg akan happen hari ni. row your step happily ever after. just like what i say before, if u always happy, u can attract good things to come to u. positive thinking means positive attitude. positive attitude means positive things. it s all the way like that. k? and yeah, SMILE is the first thing that u have to do. SMILEEEEE!!!! it may shine your day - all of it!

p/s: smile and smile tau. monyet pun nampak manis bile senyum. ape lagi korang, kan?? kan?? haha,nak gi kemas dapur yg tak kemas lagi. dah bising2 dah kat dapur tu.

9 comments:

v i r u s s . d e t e c t e d said...

hahahaha~~ suke pic monyet itu~~

Chenta said...

dah 3rd sem? cepat btol membesar! hahaha. rase cm dah tua plak :P

ps; org datang bace laaa budak. kuih raye mane?

saya sendiri said...

ain,
sebab tu letak gamba tu. bile tgok muke dye, teringat ain...haha!

ecah,
mmg dah tue pon! takyah la pasan mude ye? haha~2nd year dah.mmgla maken membesar. wEe~kuih raye ade je. claim nxt yer. heks~ =D

HE N SHE ;) said...

sila senyum ^.^
aku senyum smpi nk terberak ouh!dpt ape2 ke klu senyum? haha

saya sendiri said...

aina,dgn kuase yang ade, anda akan dapat KEBAHAGIAAN!! haha XD

illmie rozlan said...

haha..apsal suma org pakai almari cm2 skrg...da jd trend...

saya sendiri said...

@illmie rozlan,
kerana ia praktikal, portable, dan mudah dibawa ke mana sahaje!! ^_^ illmie jeles sbb dye tade..kui3

illmie rozlan said...

ei ei...aku ada r almari tu...haha....aku beli dulu so ko yg tiru aku..:)

saya sendiri said...

@illmie rozlan, eleh~ tolong sikit r. xmen la tiru2. my almari lagi beautiffuuullllllll~weE ^_^