Friday, January 8, 2010

7 Tahun, Macam Baru Semalam



8 January 2003
hari pertama buat kebanyakan teman seperjuangan
menjejakkan kaki ke bukit merbah
Tunku Kurshiah College
for me, it was 17 Feb 2003
sebab ada masalah dengan Yayasan
but whatever it is
the official date is the same one as today
7 years back.

7 YEARS?
Yes, 7 years.
Lamenye.
Macam baru semalam je baru daftar kat bilik meeting cikgu bawah office tu
Macam baru semalam je kene 'manje2' ngan senior kat Blok G
Macam baru semalam je amek result PMR
Macam baru semalam je naik rooftop tengah malam
Macam baru semalam je naik tangki air kat sebelah sickbay
Macam baru semalam je panjat pokok mangga masa prep
Macam baru semalam je pecah masuk kantin sekolah
Macam baru semalam je minum air gedegang depan library malam2
Macam baru semalam je 'camping2' kat dalam computer lab sebelah surau
Macam baru semalam je makan-makan aiskrim dalam koperasi masa tengah duty
Macam baru semalam je jaga common room warden sambil tengok cite hindustan
Macam baru semalam je pau Cik Rahmah makan Usop Tomyam
Macam baru semalam je order kuew tiau cantonese through makcik guard
Macam baru semalam je jalan2 'date' round satu college tengah2 malam
Macam baru semalam je 'date' ngan starter tengok filmshow sambil minum float koop
Macam baru semalam je lepak kat dining hall mase teatime, habiskan goreng pisang Kak Julia
Macam baru semalam je stay up sampai pagi bawah lampu kalimantang koridor habiskan novel
Macam baru semalam je kene lecture ngan warden sebab lambat light off. grrrr
Macam baru semalam je study habis-habisan for SPM sambil kacau Faraw
Macam baru semalam je penah fail paper Add Math sebab outstation 2 weeks
Macam baru semalam je kira bintang sambil baring kat court
Macam baru semalam je lepak kat gazebo sambil luahan hati dan jiwa
Macam baru semalam je serbu kantin after prep nak beli keropok lekor + air teh ais limau
Macam baru semalam je karaoke kat bilik En Haizul lepas geram
Macam baru semalam je kuar prep awal every tuesday sebab nak amek supper macaroni
Macam baru semalam je makan megi senyap2 tengah malam sebab kat tkc megi haram
Macam baru semalam je sakit kaki gila2 sebab first time pakai high heels kat Graduation Night
Macam baru semalam je dapat hadiah + coklat + bunga from mereka2
Macam baru semalam je packing barang semua habis kosong satu almari
Macam baru semalam je lambaikan tangan dan keluar secara rasmi from TKC

M
A
C
A
M

B
A
R
U

S
E
M
A
L
A
M

J
E

Macam baru semalam je semua ni happen.
Banyak lagi memori. Yang hanya hati ini menyimpan tiap satunya.
Tu semua 7 tahun yang lepas
7 Tahun
Tak sangka ek?

Even menu breakfast everyday pun I still ingat ape

Isnin - Bihun Goreng
Selasa - Roti Canai
Rabu - Roti Sambal Telur (feberet!)
Khamis - Cereal
Jumaat - Roti Telur

Dinner? Paling suka Jumaat - Nasi Ayam! :)
Suke tolong makcik serve time ni, sebab boleh cop ayam yang sedap.heee~

Dear Phoenix 0307
Love you all, till cats can fly

Dear TKCian,
Keep TKC's flag flying high




Heart;





"Once A TKCian, Always A TKCIan"


p/s: mari bersama-sama siapkan thesis


6 comments:

Azza J said...

memories will never fade away~~

FaRaW said...

bet kat AR1 dlu pun rase cm semalam. hahahha..i miss coll tooooo!!!
g coll jom diz summer!

Zan Zahidah said...

Macam baru semalam je baru daftar kat bilik meeting cikgu bawah office tu
Macam baru semalam je kene 'manje2' ngan senior kat Blok G
Macam baru semalam je amek result PMR
Macam baru semalam je naik rooftop tengah malam
Macam baru semalam je naik tangki air kat sebelah sickbay
Macam baru semalam je panjat pokok mangga masa prep
Macam baru semalam je pecah masuk kantin sekolah

Macam baru semalam je minum air gedegang depan library malam2
Macam baru semalam je 'camping2' kat dalam computer lab sebelah surau
Macam baru semalam je makan-makan aiskrim dalam koperasi masa tengah duty
Macam baru semalam je jaga common room warden sambil tengok cite hindustan
Macam baru semalam je pau Cik Rahmah makan Usop Tomyam
Macam baru semalam je order kuew tiau cantonese through makcik guard

Macam baru semalam je jalan2 'date' round satu college tengah2 malam
Macam baru semalam je 'date' ngan starter tengok filmshow sambil minum float koop
Macam baru semalam je lepak kat dining hall mase teatime, habiskan goreng pisang Kak Julia
Macam baru semalam je stay up sampai pagi bawah lampu kalimantang koridor habiskan novel
Macam baru semalam je kene lecture ngan warden sebab lambat light off. grrrr
Macam baru semalam je study habis-habisan for SPM sambil kacau Faraw
Macam baru semalam je penah fail paper Add Math sebab outstation 2 weeks
Macam baru semalam je kira bintang sambil baring kat court
Macam baru semalam je lepak kat gazebo sambil luahan hati dan jiwa
Macam baru semalam je serbu kantin after prep nak beli keropok lekor + air teh ais limau
Macam baru semalam je karaoke kat bilik En Haizul lepas geram
Macam baru semalam je kuar prep awal every tuesday sebab nak amek supper macaroni
Macam baru semalam je makan megi senyap2 tengah malam sebab kat tkc megi haram
Macam baru semalam je sakit kaki gila2 sebab first time pakai high heels kat Graduation Night
Macam baru semalam je dapat hadiah + coklat + bunga from mereka2
Macam baru semalam je packing barang semua habis kosong satu almari
Macam baru semalam je lambaikan tangan dan keluar secara rasmi from TKC


mane2 yg di'bold'kan itu, saye terlibat same.hahahaha.jahat plak rsenye =p

aunishbini said...

azza, yep! they always leave footmark in our heart :)

faraw, errr..bet ape ni? xfaham. lalala~ haha
jom2! g coll!!! heee~

zan, uiks.the longest comment i ever had! ceh. tadela jahat sgt. haha. yg pecah msuk kantin tu bukan sy ngn shida je ke? awk dok luar kan? mimi jage line. *mck kantin ampunnnnnnn!* haha!

Zan Zahidah said...

mmg la.tp kire mcm terlibat dalam konspirasi itu juge.hahaha.smlm mase gi college, kitorg dok kat kantin,bukak cter dulu2.gelak2 jek.ahah.

aunishbini said...

hahaha! yeahhh konspirasi ber4. haha.shhh syp2 sude. haha. best pe pecah masuk kantin.*jun2, jgn ikot!* heee~ eh, pokok mangga masih adakah?