Monday, January 17, 2011

Aizat Ishak, This Is Your Present.



hahahaha. tadaaa! SORRYLAH HADIAH TAK MAHAL! -.-" tapi sedap kan dorang nyanyi? at least better dari you. HAHAHA! and they give that flower, instead of sunflower sebab kat planet dorang tadek sunflower.miahaha ;)

by the way everyone, budak ni dah mintak lame dah suruh tulis pasal die kat belog ni ha. so, let's take this chance, on your birthday to write about it ;)P .....and this is my present! lalaalalalalalala~~

we met mase english camp in my school tahun 2007. Dia ex-Sekolah Alam Shah. Well, time tu ade delivery bunga-bungaan, so die ni, menggedik jugak nak hantar bunga kat saya. he gave me a sunflower and a card, tulis "salam perkenalan, aizat ishak 017-XXXXXX ape ntah, tak ingat.haha!). saya ni plak mase tuh cam sapelah mamat gedik ni, tak kenal, hantar bunga. so i left it there camtu jelah. mase tengah cuti a week after that, barulah hantar message kat si aizat ni, cakap thanks for the sunflower. so, from there, bermulalah persahabatan kami.

my first impression to him? PLAYBOY. hahaha! sorry aizat, but memang tu lah. haha. ayat you nak manis je kan?? pastu bunga bunga lah ape lah. pfft. sebab tu lah malas nak layan. after SPM, we lost contact with each other. i guess sebab saye tukar number phone. and seriously memang tak ingat langsung pasal die. then, i got offer to Kolej Matrikulasi Penang, and since i dont have any other offer, sementara menunggu, masuk je la.

One day, i got a call from MARA, that i got scholarship to further my study ke Mesir. On my last day at matriks , time tu kat koperasi matriks kot, tiba-tiba i heard someone called me.

"AZIE! AZIE!"

macam pelik sebab tak penah penah kot orang panggil saye dengan name tu. biasa auni je. then i turned around, adelah sorang mamat tinggi ni ( SUMPAH TINGGI GILE!) . rasa macam kenal, tapi tak kenal. then he asked me.

"Azie? Ni Azie Nur'Auni Shbini, budak TKC, sarawak kan?"
"Err..aah.tapi ni sape ek?"
"Alaa..aizat!"
"Aizat? Aizat mane?"
" Aizat! Sunflower, ingat tak?"
"Oh hai!! Aizat bunga matahari tu kan?! hahahaha! Ya Allah, buat ape kat sini?"
*pfft. takkanlah kat matriks nak shopping kot. ape punye soalan lah auni..

Sumpah aizat, tak ingat langsung. Takyahlah nak tocing tocing. pfft. Tak sangka kitorang masuk matriks yang same pulak. Dah last day baru tahu. haha. After finishing packing and everything, kitorang borak borak and he gave me a big pack of cadburry blackforest chocolate. and since i dont have anything to give, i gave him my one and only bookmark, written on it, Now or Never. Tak sangka, friendship kitorang masih panjang lagi. AND the thing yang saye ingat sampai sekarang is die macam nak nangis bila kitorang jumpa balik. and macam tak terkata apa, sampai saye kene cakap, "er..asal senyap je?".pfft. aizat..aizat.. and die hantar saye ke van malam last tu, and paling lawak nye, dengan kain pelikat. hahaha! aiyo.and please take note here, i still ingat you as a playboy. haha!

then after that we still contact each other sampailah ke egypt. but we lost contact lagi sebab kalau tak salah, kali ni sebab you hilang phone kat aizat? entah tak ingat. haha.

bulan ganti bulan, tahun ganti tahun, in september 2010, suddenly ade satu message inbox kat fb. i opened it, and guess what, it's from aizat. Allah masih nak bagi jalan kat friendship kitorang. From that moment, kitorang jadi bestfriend :) if die ade masalah ngan awek die, die cerita. If die ada masalah ngan family die, die cerita, even ade seekor kucing suka jilat kaki die pun die nak cerita -.-". and yes, when i have problems too, he's there. when i'm down, he cheers me up. if i do have problem s with my bf pun, die lah yang jadi penasihat itu ini.

then i learnt that, he's not that playboy. he's friendly. but with a little bit of playboy sebab ayat die nak sweet sweet jek. pfft. but hey, die setia tau kat girlfriend die! ;) die anak yang baik, walaupun dah kehilangan ayah die 2 tahun lepas, tapi he's always there for his family. die sangat rapat ngan mama die. semua cerita even pasal saye suruh die campur ribena dalam 7up pastu sakit perut pun nak cerita kat mama die. ceh. manje! hahahaha! and then, die ni sensitif tau. huhu


To Aizat Ishak,

You are 21 years old now. time do fly fast kan? haha. be strong in whatever may come. jaga ha mimi tu elok elok. jangan dah menggatal ngan perempuan lain. tanak dah la malam malam call i, nangis (oops!) be a great marine engineer! i know you will one day! ade duit lebih, jangan lupe iphone i. wah! hahahaha. whatever it is, remember this. whenever you feel you are falling down, remember that you still have a long journey ahead you. life is meant to be explored. dont get stucked there! go up! up! UPP!! it's the matter of NOW or NEVER. even if you feel alone, dont you ever forget, your bestfriend is always here for you, though we part by miles and milessss away. and do smiles always, cause when you cry, you're not handsome. wait.. did i just said that you are handsome?? OH NO PLEASE. you are not! damn, why did i said that?? ok fine. ambiklah. you are handsome, but valid for one day only ok. on your birthday. esok, you are not. ha, pegi frame cepat cepat statement i ni ha. hari ni, i mengalah! haha! so, best of luck in your future undertaking. may Allah bless you always! HAPPY BIRTHDAY!

from your bestfriend far awayyyyyyyyyyyyy in Egypt and asking for iphone4 for her birthday gift;

p/s : hari ini tidur 12 jam. BENCI! :'(
p/s/s: wuwuwuwuwuwu

2 comments:

Azza J said...

jelesnye..huh!
yu neva wrote anytg for me..:p

aunishbini said...

alahai..tamo lah sedih sedih. HAHAHAHA
you masak banyak banyak untuk i, i tulisssssss pasal u. yeay!
HAHA