Tuesday, May 25, 2010

Bercinta Dengan Hantu Kerana Ubat Nyamuk






*snap!*
haa.amek kau!

*snap!!*
Ya Allah, gi men jauh-jauh la!!

*snap,snap,snap!*
grrrr.ni memang dah melampau.jap ye...

"ketik*
haaa..rasakan padan muka!
mengangkat kening kanan, senyum penuh angkuh

Ubat nyamuk dah pasang. Wekk!! mati-mati-mati.hahaha! XD

Ni lah die happen everynight. NYAMUK. Ya, nyamuk-nyamuk itu. Ape die ingat darah ni senang-senang nak bagi free kat dorang? Amboi. Ingat senang ke bone marrow (tulang sum-sum) nak produce red blood cell? punye lah banyak satges die kene lalu. Nak maturedkan cell tu lagi, pastu, senang-senang ye bangsa-bangsa nyamuk ni nak hirup bahagia? Amboi. Amboi. Amboi.

Nasib baik ada lingkaran ubat nyamuk yang tolong. Bagi saya, lingkaran ubat nyamuk ni ibarat superman, ataupun, macam abang salesman yang kerja kat shopping mall, bila mana masa kite kecik-kecik dulu, mak kita tinggalkan kita sorang-sorang dalam trolley, pastu punyelah saspen tengok-tengok belakang mak dah tade kat lane tu, pastu abang tu tolong carikkan mak kite.wah.lagi-lagi abang hensem. lagi nak wat muke cute cam amani lam adamaya tu en. hakhak.tak jumpa mak pun tape.grr.HAHA


Disebabkan lingkaran ubat nyamuk ini jugaklah tidur malam aman damai. Sampai semalam saya bermimpi. mimpi ape? ha..mimpi BERCINTA NGAN HANTU. dah,jangan gelak. sabar lu. baru nak cite ni.heh.

pada masa itu yang tak diketahui siang atau malam, hari atau pukul berapanya, saya terperangkap dalam satu dunia manusia zombie. wah. pastu, entah macam mane la boleh masuk kan. tu lupe plak nak tanye orang sekeliling. pastu, ada seorang laki ni yang boleh tahan hensemnya tapi memang tak kenal sapa, cakap macam ni dengan nada creepy, "Auni, kalau kau nak selamat kat dunia ni, kau kena cintakan aku". Pelik? Ha,memang pelik. Pastu, cam ...pelik. Tapi entah ape la kan, angguk je kepala, padahal tadelah cintakan die pun.sebab nak selamat je la en.hehehehe

sekali die bawak terbang macam robert pattison tu.walawey.best gak, kate lam hati. sekali macam mane entah, ade lah orang atasan dunia tu tau yang saye ni manusia. adeh, kene kejar habis-habisan. dipendekkan cita, masa ni memang adrenalin memang dah tahap max. lari cabut masuk mana entah, bawah umah, pastu ada lubang, pastu selit-selit masuk, yang si 'boyfriend hantu' tadi tu plak, entah mane pergi, dah mati la kot. Dalam lubang tu, haih, memang dah terpikir da..adoi, ni kalau mati ni, cammana ni. memang takut tahap KLCC dah.grrr.

Tiba-tiba...

"...all my sorrows flew away
Hush, keep quiet, hear me say
I don't ever want you to go
Please stay..."

ceh. alarm bunyik, lagu estrella, stay. tapi lega. Tu mimpi. and paling lega, still hidup. HAHA


and macam biasa, nak gak post gambar dinner kitorang hari ni. HAHA
tada!
Ikan sweet sour
Sambal kentang
Nasi putih wajib la en

Tema masakan hari ni : MERAH ngaumm~ haha :D
p/s : mind.mind.mind.mind.mind ;) ehe adik maniss
p/s/s : dah tau nak buat kuih ape nanti.. tapi, sape ade gula melaka? hm, jadik ke kalo tade gula melaka ek?
p/s/s/s : ni ubat nyamuk mesir tau! beli kat metro! abu die, tak berselerak. cantik je gulung-gulung. meh try! :)





10 comments:

Azza J said...

karut btol mimpi kamu!
hua3..

tang fly2 tu yg xleh blah hokeyhhh~

p/s: seb bek gmba xsame ngn aina..bahahaha~

aunishbini said...

hahaha!

AJ, name pun mimpi.muahaha tape, yg penting selamat bangun balik.huahua!

p/s : aina saje awal2 dah edit, so xbagi same dah. HAHAHA

Aina Alia bt Rahim said...

ape motif letak dean aku??? wuaaaaaa T____T (ko curik)
hahaha hantu2, xde ke pompan len ko nk pilih? auni gak ko nak...ish3....

aunishbini said...

hahahaha! ubat nyamuk tu ibarat dean la.haha

biarla die nk pilih sape.haha.one word for you

JELES jeles JELES jeles JELES jeles

lalala~ XD

Aina Alia bt Rahim said...

ha???? jeles ngn hantu?? wat the tahi ayam! hantu~~ dtg la kat auni lagi...saya sokonggg~~HUAHUAHU
psst dean ttp akunye. ko men jauh2 ngn toddy kau!

aunishbini said...

hahahaha mlm t sy btau, awak-awak, gi la visit kawan sy kat sebelah bilik ni.hahahaha!
jom toddy,kte men jaoh2.lalala~

Aina Alia bt Rahim said...

bangang!!!!
jgn main2 la budusssssssssss. GRR

aunishbini said...

heeee toddy2, kte main jaoh2 ye..?
;P
lalala~

asyraf hanafi said...

haha.gedik betol. ;)

aunishbini said...

asyraf,
hahaha, try la. ne tau dpt bercinta ngan hantu pompuan ala jessica alba ke.hakhak ;)