Thursday, May 6, 2010

Nak Laksa Penang?? -Versi Perantauan-








Dah berapa lama janji ngan Aina nak masak laksa penang. Kalo tak salah dari masa die sakit perut dulu kot. Ni dah siap baik, pastu sakit perut balik, barulah sempat masak-masak laksa penang. Petang tadi,after habis kelas, terus gerak gi Suk (pasar) carik ikan kembung. Semangat sampai hujung Suk carik ikan kembung. Carik punya carik, rupanya ikan kembung kat Suk tu kecik. Patutlah tak recognize. Ape lagi, sambar la bila dah tau tu ikan kembung.

Balik umah, terus gi kukus ikan. Perut dah bunyi cam hape. Semangat. Sampaikan masa masak pun masih pakai baju masa pegi kelas. Baju kurung tu. Ngahaha. Last-last, sejam setengah kemudian, teng-tenenggggggg! Jadi lah gak Laksa Penang!!! Tapi opkos lah kan tak gune mi kosong putih die tu. Haih~ Manelah nak carik kat Mesir ni. Hoho.

So,terimalah Laksa Penang Perantauan kitorang!! - first time masak laksa penang. Nasib bek jadi walaupun tanpa bunga kantan.hoho.Mak, pasni boleh la along lawan Makcik Ayah punye laksa penang yang die masak eberi first hari raya tu. HAHA :P Makcik, jangan tergugat. Konpem lah makcik punye terbaekkkkkkkkkk! *drools*

tengok muke masing-masing puas at last dapat makan Laksa Penang, HAHA :P sampai licin satu mangkuk besar. lalalalala~ *Aina, pasni, jom joging :P. konpem atas katil jek. hahaha*

Nak laksa penang? Haaa.meh-meh. Tengok gambar. HAHAHAHA. lalalala~ :)P


p/s : Jom Terjah Part 2, pasni ek..hehehe
p/s/s : esok cuti, pastu luse tulat kelas, pastu cuti balik. pokobondo ni dr dahlia? haha :P
p/s/s/s: bapak gi sabah sok, visit adik ena. bila nak bawak along gi sabah pak?
p/s/s/s/s : haih~ mane die ni? kang dah sejuk laksa ni.



2 comments:

Aina Alia bt Rahim said...

yummmmmmmmmmmmmmy! :DD

aunishbini said...

hahaha yes aina. yummy
walaupun tadela sedap mane..
haha tapi ley hilang kempunan
hoho