Saturday, May 22, 2010

Mari Membeli Barang di Metro!






Aina dah ajak da dari semalam lagi pergi Metro. Since some of my barang pun dah habis, so kata sepakat telah dicapai.hakhak. Tapi oleh sebab TERmalas nak pergi pulak semalam, terus tak jadi (-.-")
*jangan tiru aksi di atas*

So, pagi-pagi tadi dah buat schedule, after zohor, kol 2pm, terus gerak ke Metro. Oh.Lupe. Bagi yang bukan duduk di Mesir ni, Metro adalah Supermarket seperti Giant/ Carrefour/Tesco di Malaysia, cuma ianya lebih kecik,ya,jauhhhhhh lebih kecik ;)
tapi kalau nak carik benda makanan-yang-kau-takkan-jumpa-dimana-mana-kedai-runcit-berhampiran, maka, di sinilah anda mampu menjumpainya! yeah. gagaga~

after paksa si Aina mandi, aduh, die gi tido pulak! ye la, sapa suruh gi goreng nasi pukul 1.30pm? mana sedappp jek tido kekenyangan?
kul 4.30 baru gerak. haha

ni lah sedikit aksi yang sempat ditangkap sebelum pakcik Metro tu berkata "Sorry,no photos please..delete it!" grrrr~~

oh.sila perasan.seafood combo tu ade cop halal Malaysia. YA! Inilah berangan buatan Malaysia!
Di luar Malaysia pun anda mampu menyokong barangan tempatan heeee~

Then, pegi makan kat cook door sebab perut TERlapar.eheee ;). ordered fried shrimp sebab tetibe TERasa nak makan makanan laut *skema la pulak.ehe* tapi en, balik umah tadi terus TERmuntah.erk? maybe sebab dah lama tak makan udang. so badan kene shrimp shock.huh?? wujud ke pun benda camtu? erk..

so, pukul 7 baru laaa balik umah. Gile lame kan beli barang? hahaha. tadelah. borak-borak yang lama.cam tak biasa plak korang en.gagagga~

Ni la die barang2 yang di beli..
*klik untuk membesar*

oh,sebenarnya tak suka sangat nescafe..tapi, sebab tetibe perasaan hmm-nescafe-bolehla-jugak-layankan datang, beli la gak sikit. oh, bukan semua ni saya punye ye,ni kongsi ngan aina.

dan
jeng jeng jeng...

ni la die gambar hasil dari kesengalan kami malam semalam.HAHA!

saya pernah baca kat mana entah. die cakap
"hidup ini tak selalu indah. kita lah yang kena mengindahkannya"
^_^

oh satu lagi,
thanks nasi kerabu :)

p/s : 9.38pm.hm,tade ape-ape pun.
p/s/s : To Mr.T and Ms. F, jangan sorok kalau ada apa-apa tau! :)
p/s/s/s : dari tadi asik tahan gelak.hahaha!
p/s/s/s/s : kenapa asal perkataan "TER" je, mesti caps lock?


3 comments:

koshary said...

shhicken baniyyah anda itu sebijik yang macam dalam peti ais kat rumah ni. tepungnya tidak selalu melekat pada ayam. maka hati-hati semasa menggoreng.

shinichi said...

haisyy gedik terlampau la kanak² ni

aunishbini said...

kucai,
ek? koki tu ek?hmm.ok2.tadi baru goreng yang 3 chefs tu.yg tu,sedap. tapi ye la,mahal skit dr koki la en.huhu ;)

ridhuan,
ish2, tak habis2 jeles. *menggelengkan kepala*
:P